228 total views

Apelurile, mesajele scrise (SMS) și traficul de date în roaming ar putea să nu mai fie taxate suplimentar în Uniunea Europeană începând cu anul 2015. Propunerea a fost votată astăzi de Comisia pentru Industrie, Cercetare și Energie (ITRE) a Parlamentului European.

Deputații europeni vor vota acordul final în sesiunea plenară din luna aprilie.

Am votat astăzi unul dintre cele mai ambițioase proiecte europene în domeniul telecomunicațiilor. Tarifele ridicate de roaming vor deveni istorie cel mai târziu la 15 decembrie 2015. Sper ca statele membre să își dea acordul. Este un pas important în vederea creării unei adevărate piețe unice a telecomunicațiilor, a declarat Vicepreședintele Grupului PPE, Marian-Jean Marinescu

Pe lângă eliminarea tarifelor de roaming, sunt introduse și măsuri legate de standardele folosite în comunicațiile mobile. Ele vor permite implementarea la scară largă a standardelor 4G și 5G în UE. Europenii vor beneficia astfel de conexiuni mult mai rapide.

4% dintre europeni își limitează serviciile de trafic date (ex. Facebook) atunci când călătoresc în străinătate și 47% spun că nu folosesc internetul pe mobil în alte țări UE. Mai mult, numai una din zece persoane folosește emailul la fel ca în țară, în vreme ce peste un sfert își închid telefoanele mobile când călătoresc în spațiul comunitar (conform EUROSTAT)

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.