303 total views

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean  Vâlcea ne invită să participăm, luni 28 mai 2018, începând cu orele 19:00, în Scuarul Mircea cel Bătrăn din municipiul Râmnicu Vâlcea la un regal de muzică militară oferit de Fanfara Jandarmeriei Române.

Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române a luat fiinţă în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, la scurt timp după înfiinţarea primului „corp de jandarmi” de către domnitorul Grigore – Alexandru Ghica.

Ea a evoluat odată cu „Arma” pe care a însoţit-o şi a reprezentat-o de-a lungul timpului, la principalele evenimente, fiind integrată organic în structurile ei şi acţionând în toate împrejurarile, ca un adevărat factor educaţional profesionist.

Fostă Muzică Regală, până în 1944 (120 de instrumentişti), Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române, adevărată promotoare de valori, numără în prezent : 1 ofiţer, şef de muzică şi 32 de instrumentişti.

Din pleiada dirijorilor care s-au perindat la comanda muzicii militare lăsându-şi vie amprenta personalităţii lor artistice, îi menţionăm pe : Vasile Albulescu (tatăl actorului Mircea Albulescu), Ion Vlăduţoiu, Constantin Predescu, Radu Mihuţ.

Actualmente, dirijorul formaţiei este locotenent-colonelul Preda George Dan absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică.

Activităţile la care Muzica Militară participă în prezent sunt diverse şi complexe, cuprinzând: ceremonii militare la nivel central, garnizoană, unităţi şi instituţii militare de învăţământ din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, concerte de promenadă şi prezentarea de show-uri, cu diverse ocazii, apariţii t.v. la emisiuni de divertisment ( Happy Hour – Pro TV, Teo live – Prima TV, Neaţa cu Răzvan şi Dani – Antena 1, Ne vedem la TVR – TVR 1).

În cadrul colaborărilor interne şi internaţionale, Muzica Militară a participat la „Festivalul Muzicii de Fanfară”, cu participare internaţională, Brăila 2000, la manifestările ocazionate de Ziua Jandarmeriei Turce – Ankara – 2003, la ceremoniile de sărbătorire a integrării României şi Bulgariei în Uniunea Europeană, desfăşurate la Giurgiu şi Ruse, în ianuarie 2007, precum şi la recepţiile organizate de aniversarea zilelor naţionale ale Italiei, Franţei, Chinei, Turciei, la sediile ambasadelor acestora, cu programe muzicale specifice.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.