5,680 total views

București, 21 februarie 2017 – EximBank a emis pentru compania Annabella Fabrica de Conserve Râureni, unul dintre cei mai importanți producători români de conserve din fructe şi legume, o poliță de asigurare în numele și contul statului român care protejează societatea împotriva riscului de neplată pentru un volum al exporturilor de 50.000 de euro în Belarus.

”Suntem la a doua colaborare de acest tip cu Annabella Fabrica de Conserve Râureni și, chiar dacă nu vorbim despre volume foarte mari, cred că este foarte important semnalul pe care îl transmit aceste tranzacții: tot mai mulți exportatori români își deschid apetitul și pentru alte piețe decât cele ale Uniunii Europene, care aduc profituri ridicate, dar sunt mai riscante comparativ cu spațiul european, iar EximBank poate răspunde nevoii de protecție față de riscurile comerciale sau politice internationale oferind produse care minimizează consistent aceste riscuri. Din punctul nostru de vedere, pachetul de asigurări pe care îl putem oferi în numele și contul statului român este extraordinar pentru companiiile care vor să iasă pe alte piețe sau să intre în relații comerciale cu parteneri noi, atât datorită siguranței oferite, cât și din perspectiva accesării de credite, asigurările putând fi cesionate în favoarea băncilor finanțatoare pentru completarea mix-ului de garanții”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.
În urma încheierii acestei polițe de asigurare, Annabella Fabrica de Conserve Râureni are siguranţa încasării a 85% din valoarea mărfurilor pe care urmează să le livreze către partenerul său comercial din Belarus. Utilizând asigurările emise de EximBank, compania are garanția unei prezențe susținute pe piața țintă, dezvoltându-și afacerile cu noi parteneri și noi contracte de export, în condiții de continuitate a activității locale.
”Cred că pentru un producător român nu poate să fie o satisfacție mai mare decât faptul că brandul companiei sale a ajuns la performanța de a avea vizibilitate pe întregul mapamond. Am ajuns aici pentru că am schimbat, ne-am adaptat, creăm și inovăm, dar fără să uităm cea mai de preț valoare: să păstrăm calitatea produselor pentru care suntem recunoscuți. Avem peste 150 de sortimente diferite care ajung astăzi în 22 de țări de pe patru continente. Am reușit să creștem ponderea exporturilor la 20% din totalul vânzărilor și ne dorim să continuăm să ne consolidăm prezența în afara țării, mai ales că avem la dispoziție și instrumente financiare care ne permit să facem acest lucru în condiții mult mai sigure, așa cum sunt asigurările emise de EximBank”, a spus Dan Mutu, directorul general al Annabella.

Despre Annabella Fabrica de Conserve Raureni

Compania este parte a grupului Annabella – fondat de Dorina si Dan Mutu din Ramnicu Valcea – care, pe langa reteaua de magazine Annabella, include si SC Agro Holding Annabella SRL, SC Sere SRL, SC A.F.C.R. LOGISTIC SRL si SC Fralvil SA. Povestea celor doi antreprenori – care figureaza in topul celor mai mari antreprenori din comertul alimentar local dupa cifra de afaceri – incepe in 1994, cand au deschis primul magazin propriu. Ulterior, cei doi s-au extins atat in retail, cat si in productie, prin achizitia in 2008, a fabricii de conserve Raureni. Aici, dupa investitii de 5 milioane de euro, se produc in prezent peste 150 sortimente diferite (dulceturi, gemuri, compoturi, pasta tomate, sirop, sucuri naturale de fructe, produse wellness si produse pentru HORECA), fiind totodata unul din cei mai mari producatori de sucuri concentrate de fructe din tara. Raureni incepe sa devina un brand romanesc din ce in ce mai cunoscut peste hotare, cu exporturi in SUA, Canada, Australia si mai ales tarile UE (Marea Britanie, Italia, Spania etc). Este si furnizor pentru Unilever si McDonald’s, pe anumite sortimente de produse.
Grupul Annabella numara peste 1.500 de angajati si a avut o cifra de afaceri de 72 de milioane de euro in 2015.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.