262 total views

În cadrul ediției din 1 iunie 2019, Grupul de inițiativă pentru Fundația Comunitară Vâlcea beneficiază de sprijinul Fundației Comunitare Sibiu, inițiatorii evenimentului, care au inclus cauza înființării Fundației Comunitare Vâlcea printre cele 40 de proiecte participante la Maratonul Internațional Sibiu, cel mai mare eveniment filantropic din țară.

“Ideea competiţiei a apărut acum 7 ani, când iniţiatorii erau un grup ca şi noi, cu o idee generoasă despre o comunitate mai bună. În octombrie 2012, Semimaratonul a sprijinit înființarea Fundației Comunitare Sibiu, şi de atunci, în fiecare an, sprijină programe de impact precum Științescu, YouthBank sau CitySense şi alte proiecte comunitare.”,a declarat Gabriela Solomon, membru al G.I. Fundația Comunitară Vâlcea.

Țelul grupului de inițiativă Fundația Comunitară Vâlcea pentru acest eveniment este de a strânge 20.000 lei, sumă care, pe lângă cea rezultată ȋn urma acțiunilor anterioare de fundraising, va putea asigura necesarul de 102.000 lei pentru înființarea fundației. Acest capital va fi utilizat în finanțarea inițiativelor locale ce creează o comunitate mai armonioasă, precum proiectele finanțate actualmente de Grupul de inițiativă în cadrul mecanismelor de tipul Cercurilor de donatori.

Evenimentul oferă comunității vâlcene şansa de a se implica ȋntr-o cauză cu impact, pe care toți cei interesați o pot susține prin trei modalități:

  • ca alergători la una dintre probele acestui an (Crosul Visma 5 sau 10 km; SemiMaraton 21 km; Maraton 42 km; TeamRun 4×5,3 km; Squad Race 13-17 ani; Cursele Copiilor) – ȋnscrieri până pe 13 mai la:http://maratonsibiu.ro/inscriere-alergator/
  • povestind mai departe despre înființarea Fundației Comunitare şi modul în care aceasta serveşte județului Vâlcea: https://www.facebook.com/events/417085972195277/
  • ca susținători ai celor ce au ales să alerge pentru această cauză:

Unul dintre susținători este Gabriel Voicu. La doar 17 ani are deja o carieră sportivă de elită și este un tânăr sportiv născut şi format la Râmnicu Vâlcea, iar Fundația Comunitară Vâlcea își propune să sprijine sportivii și educația pentru o viață sănătoasă. De obicei alerg pentru România și o reprezint cu mândrie în concursuri mondiale şi olimpice, la probele de 400 şi 800 de metri. Sunt campion național şi balcanic de juniori în 2018, campion naƫional în 2019 la cursa de 800 de metri şi am participat la Jocurile Olimpice pentru Tineri, în Argentina, unde am obƫinut locul 11 mondial. Pe 1 iunie o să fiu la Sibiu, alergând la semimaraton pentru Fundația Comunitară Vâlcea și schimbarea în bine pe care o aduce județului”.

Cezar Bulacu este un alt vâlcean (şi sibian prin adopţie) care se bucură să alerge la Maratonul Internațional Sibiu pentru înfiinţarea Fundaţiei Comunitare Vâlcea: “Îmi doresc un judeţ activ şi plin de oportunităţi pentru mine şi familia mea. O bună parte din activitatea mea este dedicată dezvoltării societăţii româneşti prin proiectele de inovare şi cercetare pe care le avem la MINET SA. De asemenea, încă din facultate m-am implicat activ în societatea civilă şi susţin proiectele şi impactul pe care o fundaţie comunitară le poate avea la Vâlcea”.

 

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.