195 total views

Ministrul Agriculturii si Dezvoltării Rurale, Petre Daea, va participa, în 14 septembrie 2017, la „Târgul anual de animale” din Vaideeni, județul Vâlcea, care și de această dată va reuni Asociații de crescători de animale din câteva județe ale țării.

Primarul comunei Vaideeni, Băluță Achim Daniel organizează cu sprijinul Consiliului Local Vaideeni, Consiliului Județean Vâlcea, Ministerului Agriculturii, dar și Agenției Naționale pentru Zootehnie, ”Târgul de Animale” pe data de joi 14 septembrie, începând cu orele 11.00, la Căminul Cultural “Vartolomei Todeci”. Evenimentul are ca scop să reînvie ocupaţiile tradiţionale de creştere a animalelor, dar și atragerea tinerilor către satul românesc. Astfel, aceștia vor putea, de ce nu, practica chiar o meserie ce le-ar putea oferi un venit foarte bun și implicit un trai sănătos. Faptul că primarul Băluță continuă tradiția și an de an organizează acest târg, nu poate decât să ne bucure, pentru că prin promovarea consumului de carne de ovine încurajează consumul acesteia care este unul mai mult decât scăzut.

Conform programului stabilit, de administrația locală, vor avea loc dezbateri privind dezvoltarea agriculturii și zootehniei în România susținute de reprezentanți ai autorităților centrale –  – Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – invitat de onoare dl. Ministru Petre Daea, dar și cu reprezentanți ai autorităților locale – Consiliul Judeţean Vâlcea – invitat de onoare preşedinte – Rădulescu Constantin și Instituția Prefectului Județul Vâlcea – invitat de onoare Prefect – Marin Florian. La acest eveniment de marcă vor mai participa directori din direcții deconcentrate cum ar fi  – Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Vâlcea, Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Vâlcea, Directia pentru Agricultura Judeţeană Vâlcea, Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Vâlcea. Cu începere de la orele 12.45, edilul alături de  invitați, cât și de participanți vor vizita standurile special amenajate cu produse tradiționale și se vor delecta cu o expoziție cu vanzare de ovine, bovine și caprine. La final, oficialitățile vor avea posibilitatea de a ține discursuri în care își vor expima punctul de vedere ca o concluzie a ceea ce au văzut și spunându-și impresiile privind desfășurarea târgului, care an de an aduce comuna Vaideeni la un alt nivel de promovare.

Evenimentul este organizat și în colaborare cu: Federația Națională a Crescătorilor de Ovine Romovis, SC Carvil SRL, Asociația Județeană a crescătorilor de ovine, caprine și taurine Ialomița, Asociația crescătorilor de ovine și caprine Giurgiu, Cooperativa Agricolă Vaideeni, Asociația Agricolă Țara Loviștei, Asociația crescătorilor de bovine ”Codruța Vaideeni”, Asociația crescătorilor de ovine ”Padina Nedeiului”, Asociația crescătorilor de caprine și ovine Vâlcea.

”Târgul de Animale” identificarea de solutii pentru atragerea tinerilor catre satul romanesc, in asa fel incat acestia sa poata practica o meserie care le aduca un venit foarte bun. De asemenea, Achim Irimescu a precizat ca este nevoie de o campanie de promovare a consumului de carne de ovine, intrucat aceasta este foarte sanatoasa.

La sfânta Mărie Mare
Pleacă oile la vale
Şi se duc şi nu mai vin
Pân’ la Sfântu Constatin

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.