109 total views

Potrivit unui regulament adoptat luni de Consiliul UE, se vor aloca 3,5 miliarde de euro pentru hrana sau alte forme de sprijin destinate celor mai defavorizate persoane din statele membre, in perioada 2014-2020

Consiliul UE precizeaza ca statele membre pot utiliza o parte din FEAD (Fondul european de asistenta pentru persoanele defavorizate) pentru a facilita donații de produse alimentare din surse private, de exemplu, de la supermarket-uri. In plus, programele de asistenta vor oferi persoanelor care au nevoie de ajutor bunuri de uz personal, cum ar fi sapunul sau samponul, incaltaminte, imbracaminte, a mentionat Comisia Europeana, la randul ei.

Fondul este destinat să înlocuiască actualul program de ajutor alimentar al UE , care functioneaza din anul 1987.

Fondul de asistenta va fi utilizat pentru a acoperi 85% din ajutorul acordat, restul de 15% fiind asigurat de statele membre respective, a mentionat CE.

In Romania, banii de la Uniunea Europeana pentru sprijinirea persoanelor sarace sunt accesati prin Agentia pentru Plati si Interventie in Agricultura (APIA), care achizitioneaza alimente, pe care ulterior le distribuie persoanelor defavorizate.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.