246 total views

….care dacă nu poate să ne ia banii pe transport, ne ia banii pe un număr de persoane necontractat (aproximativ 16.000). De ce face asta? Pentru că poate! Pentru că a fost și este ajutat de primar care propune și de Consiliul Local care aprobă fără nici cea mai verificare măririle de preț pe care acesta le solicită. La ultima mărire de tarif, Romprest justifică în acte oficiale că plăteșete  92,88 lei/litru motorină, în timp ce toate celelalte firme ori simplu cetățean plătește 6,5 lei/litru motorină (rotunjit). Romprest poate să scrie ce dorește în documente, orice, iar consilierii locali și „specialiștii” primăriei din comisii confirmă și aprobă.

Și atunci, să nu suspectezi administrația locală de blat cu Romprest, pentru abrobare fără verificare? Întrebăm!

La 14.02.2019, după 2 (două) săptămâni de la aprobarea creșterii tarifelor la salubrizare, exact așa cum au propus ei – cu tot cu erori grosolane de calcul matematic ce încarcă tarifele cu aproximativ 1,5 milioane de lei/an – Romprest Energy SRL Râmnicu Vâlcea, alături de SC Compania Romprest Service SA, cheamă în judecată Municipiul Râmnicu Vâlcea prin primar, pentru, credem noi, pretenții financiare legate de populația care nu există și pentru care Primăria trebuie să plătească factura de gunoi. Acea diferență față de ceea ce s-a dat prin caietul de sarcini și care a fost aprobată de CL, dar care nu s-a aplicat, adică Primăria nu i-a plătit operatorului ce a aprobat. Deci, vorbim de o taxă aprobată și neaplicată pentru care Romprest se pare că a făcut mai multe demersuri pentru aplicarea ei, dar cineva s-a opus, iar acum administrația s-a îmbogățit cu un alt dosar în instanță. Foarte important de menționat că Romprest a mai încasat o tranșă de la Primăria Râmnicu Vâlcea, iar acum urmează același lucru, dar pe perioadele din urmă. Întrebarea este de ce tocmai acum? Din 2 motive credem noi:

1. Să fie sigur că i se aprobă majorările de tarife;
2. Să facă calculele pentru decontare la noile tarife, tocmai aprobate.

Totuși, ceva este foarte ciudat în relația Romprest – Gutău. Nu înțelegem atitudinea primarului, nu găsim explicații logice pentru care acceptă orice din partea lor, face și erori impardonabile, cum este aprobarea noilor tarife cu erori grave de calcul care încarcă prețul plătit de locuitorii orașului cu 1,5 milioane de lei/an.

Variantele posibile ar fi:

1. E pe mână cu ei, știe exact ce fac și practic îi lasă să sifoneze bugetul local;
2. E neștiutor (are și o grămadă de incompetenți pe lângă el) și îl joacă Romprest pe degete așa cum vrea (mai puțin probabil,
pentru că îi merge mintea, mai ales la combinații)
3. E fricos. Îi este frică de Romprest. Probabil l-au amenințat că nu mai colectează gunoiul și îi blochează orașul, dar și asta este puțin probabil pentru că nu vrem să credem că lui Gutău îi este frică de Romprest…

Spuneam într-un recent articol că edilul, bun politician, pierde administrativ și observăm asta de la caz la caz, iar Romprest, în opinia noastră, este prima și marea lui problemă administrativă care îl depășește. Cum poate Gutău să iasă din toate câte a făcut și face, dar nu reușește să nu-l lase pe Romprest să „se urce” cu picioarele pe bugetul lui?

Una peste alta Romprest a primit în timpul administrației Gutău, 2016-2019 următoarele:

1. Creșterea tarifului plătit de populație de la 4,75 lei/persoană/luna la 8,88 lei/persoană/lună;
2. Creșterea tarifului plătit de firme de la
200,39 lei/tonă la 505,93 lei/tonă;
3. Prelungirea contractului cu încă 2 (doi) ani;
4. Plata din bugetul Primăriei a sumei de
1.099.267,84 lei reprezentând despăgubiri contractuale cu titlu de despăgubiri pentru persoanele lipsă
5. Acces la depozitul Fețeni la aproape cel mai mic tarif din țară: 97 lei/tonă.

Așa afaceri să tot faci, în Vâlcea! Concluziile vă lăsăm să le trageți voi!

Există la Primărie adrese de amenințare pentru neridicarea gunoiului, dacă tariful nu se mărea? Există la Primărie adrese pentru plata taxei aprobată de CL și neachitată? Există dosar, la ora actuală, în instanță doar pentru că cineva s-a încăpățânat să nu le plătească rompreștilor ceea ce s-a aprobat? Răspunde cineva la aceste întrebări, domnule Gutău Mircia?

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.