157 total views

În mod ciudat, Dan Voiculescu exercită în zilele noastre, ‘’efectul de scorpion”. Se ştie că scorpionul atunci când este rănit de moarte, încearcă să lovească cu acu-i otrăvit pe cel care l-a atacat, în speranţa că-l va ucide şi astfel va fi răzbunat.

 

Politicianul, care în momentul de faţă îşi ispăşeşte pedeapsa de zece ani de recluziune, generează nişte valuri teribile pentru actualii prezidenţiabili. Mai precis, prezidenţiabilul ACL, Klaus Werner Iohannis, este acuzat, în mod direct, de un membru PC, Codruţ Sereş, că în 2009 a fost prezent la sediul firmei GRIVCO, deţinut de Dan Voiculescu, pentru a primi aprobarea acestuia în vederea instalării ca prim ministru, după căderea guvernului Boc (prin moţiune de cenzură). În acel moment, Emil Boc a fost salvat de ”preşedintele jucător”, Traian Băsescu, care a refuzat nominalizarea lui Iohannis, încălcând dispoziţiile constituţionale, sau mai precis, interpretându-le conform voinţei sale.

Iohannis s-a apărat spunând că n-a fost niciodată la GRIVCO, iar lumea politică şi jurnalistică, iniţial s-a împărţit în două: în cei care îl susţineau pe candidatul ACL şi cei care-l blamau. În prezent, tabăra celor care îl blamează pe Iohannis tinde să devină mai puternică deoarece, jurnaliştii pro Iohannis, din presa centrală, par să nu-l mai susţină cu atâta fervoare pe primarul Sibiului, acest lucru indicând că totuşi există un dram de adevăr în spusele fostului ministru Sereş. Dacă Iohannis nu reuşeşte să scape de “adierea otrăvită” a lui Dan Voiculescu, ACL-ul va risca să-şi piardă competitorul din primul tur, pentru că sondajele de opinie efectuate după arestarea ‘Varanului” au arătat că populaţia României a fost în marea ei majoritate de acord cu pedeapsa cu închisoare fixată acestuia.

Lupta rămâne deschisă şi credem că până în jurul datei de 23 septembrie, dată la care candidaturile trebuie depuse, la BEC, această problemă va fi tranşată, chiar dacă va fi “sub cut”, sau va fi “pe scut’’.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.