223 total views

Am tot văzut și ascultat cum edilul Râmnicului face declarații nejustificate la adresa conducerii ADIS și toacă de fiecare dată aceeași placă și anume, ADI salubrizare nu face licitația pentru serviciul de salubrizare regional, în speță zona 1, că de celelalte nici nu poate fi vorba. Edilul uită că el este cel care a blocat și blochează licitația pentru că vrea controlul comisiei de licitație pentru a-și impune firma sau firmele agreate de domnia sa.

https://youtu.be/F7ncoDfY5vM

 

Hărțuirea prin procese fără „cap”

ADI salubrizare este condusă de liberalul Victor Popescu, un tânăr care din câte observăm, atât din funcția onorifică pe care o ocupă în fruntea Asociației (adică neremunerată), cât și din poziția de consilier județean, nu a căzut sub jugul conducerii liberale. Mai pe românește și pe înțelesul tuturor, tânărul politician își vede de treaba lui și face lucrurile corect, spre deosebire de alții care, obținând sinecuri politice, fac doar jocurile liderilor.

Ei, pentru această atitudine, astăzi, Victor Popescu pentru a fi scos din cărți de Rădulescu și Gutău, în opinia noastră, este hărțuit instituțional de aceștia cu procese din partea instituțiilor pe care le reprezintă – CJ Vâlcea și respectiv primăria Râmnicu Vâlcea, procese pe care cele două instituții le pierd cu brio împotriva ADI Salubrizare. Mai mult, acestea sunt intentate deși nu au o susținere reală, bazate fiind doar pe discreditarea liberalului și nimic altceva, pentru a-l forța să cedeze și să-și prezinte demisia.

Ordonanță președințială prost întocmită de Consiliul Județean

Așadar, CJ Vâlcea obligă pe ADIS să preia paza la Stația de Sortare Râureni și Stația de Sortare Brezoi, lucru care derivă din HCJ nr 138 și 139/ 30.06. 2017, introducândîn instanță cererea de ordonață președințială neținând cont de Hotărârea Adunării Generale nr. 1/09.11.2017 unde s-au discutat hotărârile mai sus menționate, iar deciziile care s-au luat sunt prezentate în Convocatorul nr. 208/26.10.2017.

CJ ignoră hotărârile ADIS și nu dorește altceva decât să facă orice este posibil să scape de cele două stații de sortare, stații care astăzi au lacătul pe ele la un an de la „marea” inaugurare. Mai mult, aceste două stații abia acum sunt în faza de obținere autorizație de funcționare, deci cu atât mai mult ADIS nu le poate lua în administrare și a le susține financiar paza sau altceva, iar licitația este departe de a avea loc.

În concluzie, ordonanța CJ este un abuz, iar cea a primăriei la fel. Asta ne demonstrează cum își arată unii mușchii nejustificat.

Isteria vine și pentru că Mircia Gutău nu are controlul ADI Salubrizare

„La ADI Salubrizare, încă funcționează criteriul politic, ceea ce nu-i în regulă, dar într-un timp foarte scurt se clarifică totul. Voi forța noua conducere ADI Salubrizare să organizeze licitația separat pentru zona Nord, care cuprinde și Râmnicul”, declară nestingherit Gutău.

Păi bine domnule primar, așa amenințări pe față? Nu spuneți domnia voastră cu gura până la urechi că nu aveți nici cea mai mică implicare pe nicăieri și doar noi suntem niște nepricepuți care vă acuzăm de acest lucru? Cum adică se clarifică totul? Cum adică veți forța noua conducere? Care noua conducere domnule Gutău? Ce vorbe sunt astea? Păi prin declarația făcută ne confirmați că avem dreptate când spunem că sunteți în tot și toate. Lipsa controlului la ADIS v-a luat mințile. Și asta doar pentru că ADIS va face comisia de licitație, comisie pe care nu o puteți controla. Lucru care nu vă convine absolut deloc. Ajunge! Ce vreți? Să schimbați demunirea orașului din Râmnicu Vâlcea în Gutău Mircia?

După cele declarate, președintele ADIS – Victor Popescu – răspunde atacului acestuia care de fiecare dată este nejustificat, și declară următoarele:


„CMID-ul de la Roești, ca și toate componentele de infrastructură, sunt proiectate și implementate de către CJ Vâlcea, titular de proiect fiind colegul de alianță al dlui Gutău, marele Costi Rădulescu. Poate că dl. Gutău ar trebui să spună și de ce a plătit din bani publici studiul care își propunea modificarea SF-ului pentru delegarea serviciilor de salubrizare, iar concluzia a fost cea semnalată de ADI Salubrizare de vreo 2 ani de zile și anume, că populația/cantitățile de deșeuri trebuie să fie cât mai aproape de situația reală, documentație ce a întârziat câteva luni bune aprobarea prin HCL a documentelor înaintate de CJ Vâlcea. Și iarăși, cred că ar trebui să ne spună de ce în mun. Râmnicu Vâlcea nu se colectează deșeurile selectiv în acest moment? Poziția Administratorului Public al Municipiului, cel care spune public, în cadrul A.G. a ADIS, că Primăria Râmnicu Vâlcea nu își dorește anumiți operatori de salubrizare este asumată de domnia sa, sau este discriminatorie cumva pentru anumite firme????”


Declarația președintelui ADI Salubrizare este cât se poate de corectă. Dacă astăzi nu avem licitația pentru zonele 1 și 3 este doar din cauza dumneavoastră, domnule Mircia Gutău, care pe mână cu Rădulescu faceți un joc murdar împotriva conducerii ADIS și asta doar pentru a nu fi acuzați de eșecul SMID. Un eșec pe care, în lașitatea caracteristică domniilor voastre, îl aruncați în curtea Asociației care nu are nici cea mai mică implicare în rata de eșec – 90% – a proiectului ratat cu brio.

O altă declarație marca Gutău

”Vă spun în premieră. Eu voi forța noua… organizația… conducerea… ADI Salubrizare să organizeze licitație pentru această parte din Nord care are tot ce îi trebuie. Suntem zece localități, avem groapă de gunoi, acuma se poate, avem stație, tot ceea ce ne trebuie și să folosim și stația de tratare care este la Râureni și se poate face licitația separat de celelalte zone care este altă etapă…”

Cum folosiți domnule Gutău stația de tratare mecanică de la Râureni? Chiar suntem curioși să vedem ce fente legale faceți pentru a introduce 2 remorci dept „stație tratare mecanică” în SMID-ul CJ de 145 milioane de lei!

Domnule Gutău, insistați pe zona Nord să se facă licitația că nu stați încă 5 ani să așteptați după celelalte zone și că sunt doar 10 localități. Bun. Dar vorbiți despre rolul ADIS, despre licitație, despre ce veți forța și ce veți mai face și habar nu aveți cine face parte din zona Nord? Cum se poate așa ceva?

Păi domnule primar, primăria Râmnicu Vâlcea nu face parte din zona Nord, înțelegeți?

Din zona 1, zona Nord, face parte doar orașul Brezoi și 7 comune – Boișoara, Câineni, Malaia, Perișani, Racovița, Titești și Voineasa, iar din zona 3 face parte municipiul Râmnicu Vâlcea, 5 orașe – Băbeni, Băile Olănești, Călimănești, Ocnele Mari și 20 de comune – Bărbăteşti, Berislăveşti, Budeşti, Bujoreni, Buneşti, Costeşti, Dăeşti, Frânceşti, Goleşti (Drăgăneşti), Mihăeşti, Muereasca, Oteşani, Păuşeşti, Păuşeşti-Măglaşi, Pietrari, Runcu, Sălătrucel, Stoieneşti, Tomşani, Vlădeşti -care nu este zona Nord. Vorbiți fără să citiți un minim din SMID, dar vreți licitație pe Nord. Rușine!

Concluzia?

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Serviciul de Salubrizare a localităților din județul Vâlcea – ADIS” a fost înființată pentru serviciul de salubrizare care în prezent nu este operant, astfel că delegarea gestiunii către aceasta pentru cele invocate de CJ în ordonanță nu poate avea loc conform dispozițiilor legale.

Avocatul ADIS distruge la propriu departamentul juridic al lui Rădulescu, prin apărarea depusă împotriva ordonanței președințiale a CJ Vâlcea.

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.