1,291 total views

…și ne informează cât poate de sec că Florian Marin și Andra Bica, cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Vâlcea, prin dispoziția lui exercită anumite atribuții delegate și coordonează realizarea serviciilor publice de interes județean furnizate prin intermediul aparatului de specialitate al CJ VL.

Marin Florian coordonează…

Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului

Direcția Județeană pentru Protecția Plantelor

Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor

Serviciul Public Județean de Pază

Serviciul Public de Turism, Agrement și Servicii

– Apavil, Parc Ind SA, Centrul de Afaceri Flandra,

– Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Băbeni,

– Școala Profesională Specială Bistrița

– Expo Nord SA

.și ia măsuri pentru organizarea executării și executarea în concret a activităților mai sus enumerate.

Andra Bica coordonează…

– Muzeul Județean „Aurelian Sacerdoțeanu”

– Muzeul Memorial „Nicolae Bălcescu”

– Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul

– Școala Populară de Arte și Meserii

– Teatrul „Anton Pann”

– Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale

– Centrul de Asistență Medico-Socială Lădești

– Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională

…și ia măsuri pentru organizarea executării și executarea în concret a activităților mai sus enumerate.

Deci, vicele Marin are în coordonare partea de „real” și vicele Bica partea de „uman” și ambii le au doar pe hârtie, ne spun sursele nostre care ne dau ca sigur informația că Rădulescu nu îi lasă să facă absolut nimic. De ce ? Pentru că acest șef de județ nu suportă ca cineva să urce pe treapta administrativă, socială sau politică. Mai mult, adresa publicației, în baza Legii 544/2001, în care se regăseau întrebări cu privire la activitatea celor doi vicepreședinți, a fost transmisă către CJ VL în data de 15 mai, iar rapoartele de activitate ale acestora au fost urcate pe portalul instituției în data de 19 mai !!!

Cu alte cuvinte, după ce am început noi să verificăm ce fac cei doi „adjuncți” ai CJ, în condițiile în care paginile lor de fb sunt „goale”, la evenimente alături de el nu apar, iar în filmările de maximă laudă nu-i vedem. Și tindem tot mai mult să credem că ei au muncă doar de birou și „nema” teren. Deci, pe portalul instituției regăsim (acum, că la întocmirea cererii nu erau, ăsta e motivul pentru care am solicitat informații) rapoartele de activitate ale celor doi, pentru perioada 27 septembrie – 31 decembrie 2020, dar sunt – identice – doar numele face diferența !!!

Pentru că aveam informații că cei doi vicepreședinți au implicare și în proiectele pe fonduri europene, fiind plătiți pentru acest demers, am întrebat care este procentul care le ridică venitul lunar pentru participarea la realizarea acestora. Conducerea județului ne confirmă că informația era corectă, dar ne aruncă un text de lege, ca și la alte răspunsuri, în loc să ne spună concret : cei doi vicepreședinți sunt implicați în proiectele x,y, z și fiecare primește în plus la salariu..20%, 22% sau chiar 25% din cota maximă permisă prin lege. E foarte greu pentru președinte să remită un răspuns pe înțelesul tuturor, ascunzându-se după legislație și înțelegi „fraiere” ce vrei…

Domnule președinte, când invocați pasaje din lege nu înseamnă că ne dați și un răspuns, pentru că cititorul nu vrea să vadă texte precum…

potrivit prevederilor art 16 alin 2) din Legea – cadru nr 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, „indemnizațiile lunare ale președinților și vicepreședinților consiliilor județene și primarilor și viceprimarilor unităților administrativ-teritoriale care implementează proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile se majorează cu până la 25%” (acesta fiind de fapt răspunsul la întrebarea nostră)

…din care clar nu reiese un răspuns concret. De unde știm noi, din acest pasaj legislativ, care este de fapt procentul pe care îl primește fiecare ? De unde știm noi care sunt proiectele și efectiv contribuția lor la acestea ? De unde, domnule președinte ? Ăstea nu sunt răspunsuri, ci bătaie de joc la adresa atât a noastră cât și a cititorului !!!

În loc de concluzii

În 2018 CJ VL a avut doar 12 consilieri, în 2019 doar 16 consilieri și în 2020 doar 26 din numărul de 32 aprobați. Domnule Rădulescu, dacă nu înțelegeți ce am vrut să spunem, ne puteți remite o cerere în baza Legii 544/2001 și vă promitem că vă vom da un răspuns cât se poate de clar !!!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.