1,507 total views

…iar din seria informațiilor, astăzi mai jos publicate, se poate observa că, cei care ne-au contactat a publica „punctul lor de vedere” cu privire la proiectul apă și canal, au o foarte mare nemulțumire pentru neimplementarea acestuia nici până la ora actuală și efectiv „urlă” la autorități. Prin noi!

Toți, iată, cum spuneam în deschidere, sunt acuzați că sunt lipsiți de implicare, total dezinteresați, dorind parcă să distrugă APAVIL. Cu tot dinadinsul! Ce fac acţionarii şi mai marii judeţului care controlează APAVIL pentru a accesa banii de la Bruxelles necesari investiţiilor în apă şi apă uzată în judeţul Vâlcea?

Episodul II – de ce sunt dezinteresaţi?

„Oare pentru că banii europeni pentru un astfel de proiect nu pot fi dirijaţi în sfera de interese personale? Primarul Gutău ştie că finanţarea POIM nu este adresată doar oraşului său, dar uită că un contract din rata de conectare 100% poate fi decontat prin accesarea fondurilor POIM. Preşedintele Rădulescu are cel mai probabil un pact de neagresiune cu primarul şi nu se implică în niciun fel, proiectul nefiind al CJ Vâlcea, dar uită că acelaşi Consiliu Judeţean este acţionar, iar în calitatea sa de preşedinte răspunde de interesul public al tuturor locuitorilor judeţului Vâlcea.

De ce domnule Rădulescu nu vă interesează APAVIL, care are nevoie ca de aer de finanţarea comunitară, în condiţiile în care societatea este suprapopulată cu personal auxiliar care nu îşi justifică existenţa, fără o extindere a investiţiilor, şi care riscă falimentul în contextul actual? De ce vă plac drumurile judeţene şi vă implicaţi cu succes în absorbţia de finanţare POR/ADR, un aspect altfel lăudabil, şi lăsaţi ca APAVIL să se ducă pe “apa sâmbetei”!?

Directorul APAVIL, Ion Florescu, este complet străin de proiectul POIM. Robert Schell, şeful ADI APA, face doar afaceri cu primarul Gutău (vezi sediul ADI cumpărat de la familia primarului), în loc să se implice pentru că este primarul oraşului Brezoi, oraș care este prins în proiect cu investiţii importante, dar este prea mic pentru un război cu Gutău. Toată lumea ştie că Gutău face ce vrea în Râmnicu Vâlcea şi la APAVIL, dar nu ceea ce trebuie! A numit alături de Rădulescu un Consiliu de Administraţie format din oameni “ascultători”, de AGA ce să mai vorbim!?

Dar ce face primarul Mircia Gutău cu un proiect major al judeţului de care este direct responsabil şi îl doare drept în cot? De ce se laudă cu proiecte inutile gen parc lângă parc? De ce accesează fonduri nerambursabile pentru proiecte neprioritare? De ce-i plac mult betoanele şi cărămizile (vezi explozia de imobiliare în zone verzi), iar acest proiect se duce dracului? Răspunsul este unul simplu! Nu îl interesează! El are Primăria Râmnicu Vâlcea! Nu-l interesează Horezu, Brezoi, Măldăreşti, Creţeni sau Guşoeni, ca să enumerăm câteva localităţi cu “sete” de proiect!

De ce Gutău este factorul cel mai important? Pentru că are tupeu, are relaţii, are anvergură, poate face lucruri măreţe, este trecut prin furcile caudine ale vieţii şi are majoritatea în APAVIL pe care o controlează din toate punctele de vedere!”

Textul este puțin modificat, dar tăiate și anumite acuzații care dpndv nu pot fi verificate de noi. Mai mult, pentru aceste acuze, nici unul din factorii decizionali – Gutău, Rădulescu, Florescu, Schell – nu se pot apăra pentru că nu au cui se adresa. Totuși, dacă cineva se simte nedreptățit și cu onoarea încălcată, poate să ne remită un nou punct de vedere/drept la replică. „Timpul de Vâlcea” nu face altceva decât să publice informațiile primite, dar în urma cărora a solicitat puncte de vedere, urmând a le da publicității.

Episodul III – răspunsul transmis de către Primărie, Consiliul Județean și Apavil

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.