1,958 total views

…cu ajutorul unor primari care se pare că mai mult inventează lucrările pentru societățile pe care aceasta le administrează.

Vedem cum, de ceva timp, mai mult primari PNL, dar și PSD, au chipurile de reabilitat școli, dispensare, sediile farmaciilor, săli de sport sau construiesc parcuri de joacă și toalete publice. Trebuie menționat că primarii respectivi au deja 2 (două) sau 3 (trei) mandate. Mai mult, lucrările pe care „le câștigă” Lucian Rădulescu, fratele președintelui Consiliului Județean Vâlcea și PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu, sunt de fapt cadou de la primari, pentru că ele sunt obținute doar prin încredințare directă. Lucian Rădulescu nu participă la licitații, e mai simplu prin încredințare directă când fratele îi este șef peste județ, adică peste primari, parlamentari și prefect! Nu intră în discuțiile noastre primarul Râmnicului – Mircea Gutău.

Undeva la finele anului 2017, Guvernul a majorat până la aproape 1 milion de lei plafonul până la care autoritatea contractantă locală va putea atribui contracte. Cu alte cuvinte, liber la contracte preferențiale, adică doar pentru clientela politică ce știe să facă și retur. Practic, ca urmare a ordonanței de majorare, primarii atribuie contracte din bani publici fără licitație, slăbind astfel controlul asupra eficienței cheltuirii banilor publici.

Începând de luni, vom face cunoscut tuturor celor interesați – cititori și organe de control (DIICOT, DNA, DGA Parchet, etc) – care sunt contractele obținute de societățile administrate de familia Rădulescu, ce rol au unii angajați din Consiliul Județean Vâlcea în contractele familiei și cum au ajuns ei să fie angajați în această instituție, care sunt primarii implicați în caracatița administrativă de împărțire a banului public direct în buzunarele familiei Rădulescu, cine controlează societățile familiei, dar și cum respectă președintele județului, Constantin Rădulescu, principiile administrative – evaluarea credibilității!

Acum, încheiem prin a reaminti că județul Vâlcea are o problemă foarte gravă de credibilitate în fața marilor investitori. Avem obiceiul să sărim din lac în puț! Cu toate astea, noi nu vom pune paie pe foc, ci vom prezenta fapte reale, dar care dau cu credibilitatea de pământ! Încă ceva: de la credibilitate și până la înșelăciune mai este doar un pas. Prima este dependentă de sursa discursului sau a informației, spun specialiștii, iar a doua poate fi o construcție care se poate descoperi mult mai dificil, fiind miza cea mai mare de profitabilitate…

Episodul I – prezentarea societății SC Dramicam SRL – acționariat și contracte publice

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.