187 total views

Participanții la Maratonul Olteniei au ocazia anul acesta să alerge și să pedaleze pentru copiii născuți prematur. Secția de neonatologie a Spitalului Județean din Râmnicu Valcea va putea oferi și mai multe speranțe la viață, copiilor care se zbat înca din primele secunde pentru fiecare gură de aer, cu sprijinul celor prezenți la maraton pe 29 și 30 august.

sectie de neonatologie

Statisticile în ceea ce privește cazurile de prematuritate nu sunt deloc îmbucurătoare, iar noi nu puteam rămâne indiferenți la suferința micuților și nici a părinților care i-au așteptat cu brațele deschise să vină pe lume.

Împreună dăm o șansă la viață viitorilor noștri eroi

Copiii care vin pe lume înainte de termen au nevoie de condiții speciale de îngrijire, condiții pe care secția de neonatologie de la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea nu le poate oferi în acest moment, deși nevoia de sprijin este urgentă. Alături de participanții la Maratonul Olteniei și împreună cu instituțiile locale și mai ales cu Spitalul Județean de Urgență Vâlcea sprijinim dotarea secției de neonatologie cu echipamente și materiale atât de necesare îngrijirii prematurilor.
Este cunoscut faptul ca bebelușii prematuri sunt mult mai fragili decât cei născuți la termen. De cele mai multe ori, aceștia se nasc cu probleme de sănătate. Principala cauză a acestora o constituie faptul că multe din funcțiile corpului nu sunt suficient dezvoltate. Problemele asociate cu bebelușii prematuri sunt respiratorii, dificultăți în hrănire, vulnerabilitate scăzută la anumite boli, sângerari cerebrale.
Cu gândul la toate acestea, nu am putut ignora faptul că micuții care vin pe lume reprezintă viitorul, un viitor în care merită și trebuie să investim. Pentru a le acorda acestor copii o șansă în plus, taxele de participare plătite de fiecare dintre cei înscriși la Maratonul Olteniei vor fi completate de CEZ România, organizatorul evenimentului, cu o sumă importantă, destinată sprijinirii secției de neonatologie a Spitalului Județean Vâlcea. Donația totală de aproximativ 10.000 de euro va fi utilizată pentru achiziționarea unor echipamente vitale pentru viața micuților: un analizor de gaze în sange, un bilirubinometru, două lămpi de fototerapie pentru nou nascuti și alte materiale.

Cazurile de nașteri premature – o tristă realitate

În România, unu din zece copii se naște înainte de termen. În decursul unui an, în Europa se înregistrează peste 500.000 de nașteri premature, iar în România, rata este de 10%. Țara noastră înregistrează, de asemenea, un record foarte trist: una dintre cele mai ridicate rate de mortalitate infantilă din Europa.

La secția de neonatologie a Spitalului Județean Vâlcea se înregistrează anual aproximativ 2000 de nașteri, din care 300 sunt înainte de termen. Cu toate că numărul cazurilor de nașteri premature se situează peste media națională (15%), cele mai recente dotari de care a beneficiat această secție datează din 2007.
Despre Maratonul Olteniei
Maratonul Olteniei este un eveniment marca CEZ România, aflat la cea de-a treia ediție. Maratonul Olteniei este organizat cu sprijinul Adrem Invest – în calitate de partener principal, alături de firma de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii și Ciga Energy – în calitate de parteneri Gold și Fine Consulting, LeasePlan și Reinvest – în calitate de parteneri Silver.

 Înscrieri și informații despre eveniment pe:

Acasă


Informații și răspunsuri la întrebări pe:
https://www.facebook.com/energiepentrubine și www.energiepentrubine.ro

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.