238 total views

Nu există o altă sărbătoare mai mare care să adune în acelaşi vad lumea de toate culorile şi toate concepţiile de pe Glob aşa cum este ziua de Armindeni. De 128 de ani, din acea zi tragică de 1 Mai când 12 muncitori americani din Chicago au căzut seceraţi de gloanţe pentru vina de a fi cerut condiţii mai bune de lucru şi opt ore de muncă pe zi, omenirea a dedicat această zi a începutului de mai sărbătoririi MUNCII.

Unii, necunoscători ai istoriei universale, s-au repezit să clameze că 1 Mai este o sărbătoare inventată de comunişti şi că imnul românesc al acestei zile „Râde iarăşi primăvara” are aceeaşi sorginte comunistă. Nimic mai fals. Cântecul atât de drag nouă a fost compus de către Ciprian Porumbescu cu 6 ani înainte de măcelul de pe străzile oraşului american şi el a fost mereu intonat la zi de Întâi Mai.

În ceea ce ne priveşte, noi, românii suntem onoraţi să sărbătorim această zi şi să facem din muncă valoarea supremă a societăţii noastre. MUNCA înseamnă dezvoltare, dezvoltarea durabilă vine din oportunităţi, iar oportunităţile vin din muncă şi edort, ca într-un rotund al vieţii adevărate. Ştim că ea, munca, încă nu este răsplătită după merit şi după investiţia de efort, însă corectarea acestei nedreptăţi a devenit ţel pentru social-democraţia românească. S-a întârziat cu atingerea acestui obiectiv întrucât a fost şi încă mai este nevoie de corectarea unor erori, de revenirea la normal de pe urma unor excese. Suntem pe acest drum angajaţi în ascensiunea stângii la nivel european şi onoraţi că facem parte dintr-o astfel de familie politică, în Europa şi nu numai.

MUNCA este însăşi raţiunea vieţii. La noi, ca şi în alte părţi de lume, oamenii care câştigă un ban cinstit din propria muncă sunt cei pe care se sprijină ţara. Iar România va fi şi mai puternică, atât timp cât va fi solidară şi va sărbători cu demnitate singurul antidot împotriva sărăciei: MUNCA. Motivaţia muncii este şi ea extrem de clară: dacă nu suntem solidari, ca o echipă strâns unită şi dornică să muncească, riscăm însuşi viitorul. Dacă nu există muncă, cea pe care o celebrăm la zi de Întâi Mai, nimic nu mai contează. Să păstrăm acest simbol ca pe un ţel suprem dacă ne dorim, nouă şi copiilor noştri, un viitor mai bun. La asta să ne gândim şi să sperăm în zi de 1 MAI!
Dr.ing. ION CÎLEA, Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.