46 total views

Preşedintele PMP, Elena Udrea, a fost aleasă candidatul oficial al PMP pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie. Această decizie a PMP a venit după ce primul candidat propus, Cristian Diaconescu, şi-a anunţat demisia din partid şi a spus că va candida ca independent la prezidenţiale.

Singurul care a votat împotriva candidaturii Elenei Udrea a fost europarlamentarul Cristian Preda.

“Cred că Elena Udrea trebuia demisă de partid din funcţia de preşedinte PMP, am cerut acest lucru, dar colegii mei au considerat că trebuie premiată după ce a distrus candidatura lui Cristian Diaconescu. Uneori oamenii văd lucrurile total diferit”, a declarat Preda, pentru Gândul.

Elena Udrea a declarat, imediat după şedinţă, că şeful campaniei sale va fi Eugen Tomac şi că de miercuri va începe strângerea de semnături. Mai mult, ea a spus că îi va cere preşedintelui Traian Băsescu să o susţină în “competiţia grea” pentru Cotroceni, arătând că orice cetăţean poate semna pentru mai mulţi candidaţi.

“Orice cetăţean poate semna pentru mai mulţi candidaţi. A rămas astăzi că vom purta o discuţie cu preşedintele României, este cel căruia noi dorim să-i convingem electoratul să vină să voteze alături de noi. Noi suntem cei care afirmăm şi ne comportăm ca atare că dorim să ducem mai departe reformele începute de Traian Băsescu. Evident că vom vorbi cu preşedintele şi evident că îi voi cere să mă susţină în această competiţie grea, cea mai grea competiţie pe care o poate avea un om politic”, a precizat Udrea.

Cristian Diaconescu candidează ca independent

Cristian Diaconescu şi-a anunţat, luni, candidatura ca independent la alegerile prezidenţiale, precizând că, în această postură, nu va mai fi membru PMP, dar că va rămâne preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară. El a spus că nu a fost informat de aceste preocupări ale unor colegi de partid şi că a aflat acest lucru din presă.
”M-a deranjat minciuna, dar voi rămâne consecvent, nu voi intra în polemici”, a mai spus Diaconescu. Îmi anunţ candidatura de independent la Preşedinţia României. (…) Nu voi mai fi membru PMP”, a anunţat Cristian Diaconescu. El a spus însă că rămâne preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară.

Crin Antonescu vrea şi el fotoliul de la Cotroceni

Ieri, ultima ştire de senzaţie de pe mass-media naţională aducea în prim plan atenţia către Crin Antonescu care îşi doreşte şi el fotoliu de la Cotroceni. Numai că, domnia sa recunoaşte că un independent nu poate câştiga România şi nu-l interesează să fie candidat independent. Îşi caută partid!

”Nu sunt şi nu voi mai fi candidat la preşedinţie. Nu sunt şi nu voi mai fi preşedintele unui partid. Exclud categoric o candidatură independentă, nu am interes pentru aşa ceva, respect decizia partidului”, a declarat Crin Antonescu.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.