186 total views

Miercuri, 29 octombrie, în prezenţa primarului interimar Gigi Matei, a subprefectului Aurora Gherghina, a viceprimarilor Eduard Vîrlan şi Vasile Cocoş, a unor consilieri locali şi a altor invitaţi, a avut loc inaugurarea obiectivului de investiţii “Prelungire B-dul Tineretului spre sud cu B-dul Dem Rădulescu de la intersecţia cu Str. Ostroveni până la intersecţia cu DN 67”.

Proiectul este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional, Axa Prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor-poli urbani de creştere, Domeniu major de intervenţie 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană, categoria de operaţiuni „Reabilitarea infrastructurii urbane şi îmbunătăţirea serviciilor urbane, inclusiv transportul urban”. Contractul de finanţare a fost semnat în decembrie 2011, iar termenul de finalizare a lucrărilor de execuţie a fost devansat de constructor – asocierea SC Protechim SRL, SC AS Trans SRL şi SC Govora SA. Obiectivul proiectului este îmbunătăţirea fluenţei circulaţiei, creşterea gradului de siguranţă rutiera şi dublarea tranzitului rutier pe direcţia nord-sud a municipiului, pe malul drept al Oltului, prin prelungirea actualului bd. Dem Rădulescu cu un segment în lungime de aproape un kilometru, prevăzut cu trotuare şi piste de biciclete pe ambele sensuri, cu spaţii verzi pe structura mediană şi conectat la DN 67 printr-un sens giratoriu.

„Inaugurăm astăzi un obiectiv care este gândit şi început cu mai mulţi ani în urmă. Trebuie să amintim că el a parcurs mai multe legislaturi şi trebuie să amintim că cei care au condus Primăria în mandatele trecute, dl. primar Gutău, dl. primar Rădulescu, dl. primar Frâncu, dar aşa a fost să fie astăzi, să fim noi cei prezenţi să tăiem panglica, dar este rodul continuităţii al faptului că acest obiectiv s-a bucurat de atenţie deosebită din partea celor care au condus şi-au continuat investiţiile în Râmnic. A fost realizat înainte de termen, 29 ianuarie 2015, dar graţie asociaţilor de construcţii şi amintim aici societăţile SC Protectchim SRL, SC Govora SA şi AS Trans, cărora le mulţumim că se încheie înainte de termen cu trei luni. Contractul de execuţie a început în data de 30.12.2011”, a declarat la inaugurare, primarul interimar Gigi Matei.

 

 

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.