214 total views

Preşedintele PADR, Dorin Cioabă, a precizat, luni, după ce a semnat cu UNPR protocolul de susţinere a lui Victor Ponta, că acesta va beneficia de câteva sute de mii de voturi ale romilor, care aşteaptă să le indice pe cine să voteze, votul lor putând fi contrololat, întrucât există centralizări.

Întrebat, după semnarea protocolului cu UNPR, câte voturi îi va aduce PADR lui Victor Ponta, Cioabă a precizat că formaţiunea sa are peste 150.000 de membri, dar există şi romi care colaborează cu această formaţiune şi care aşteaptă mesajul său pentru a le indica un candidat cu care să voteze. Deşi, au nevoie de voturile romilor, pesediştii se jenează să defileze la braţ cu reprezentanţii acestora, aşa că l-au băgat la înaintare pe Gabriel Oprea. Uniunea Naţională pentru Progresul României, condusă de Gabriel Oprea şi aflată la guvernare alături de PSD, a semnat, ieri, un protocol de colaborare cu Partidul Alianţa Democrată a Romilor (PADR), condus de Dorin Cioabă, privind susţinerea candidaturii lui Victor Ponta în campania electorală pentru Preşedinţie. Protocolul a fost semnat la sediul UNPR de către secretarul general al Uniunii, Neculai Onţanu şi de către preşedintele PADR, Dorin Cioabă.  Surse din interiorul coaliţiei de guvernământ, susţin că acest accord a cărei “factură” politică o va achita Victor Ponta, nu va aduce nimic bun, ba mai mult, nu cred decât că şi-au pus romii “în cap”. Dorin Cioabă, în câteva zile, s-a lipit ca marca de scrisoare de Victor Ponta, promiţându-i acestuia sute de mii de voturi. Interesant este că acum, când romii au partidul lor, au şi un proiect – “Proiectul Victor Ponta”. Liderul romilor care este combătut de liderii celorlalte comunităţi, spun că toate cele spuse de el sunt vorbe goale, mai mult, aceştia sunt extrem de deranjaţi de însoţirea lui Victor Ponta cu PADR, precizând că-şi vor sfătui oamenii să nu voteze cu candidatul PSD, scrie publicaţia enational.ro. Cât scandal a fost despre fratele preşedintelui Traian Băsescu că s-a asociat cu Bercea Mondialul, că a luat mită de la ei…acum Victor Ponta oare ce face?

„Oferta politică este cea mai slabă care a fost vreodată. Vedem politicieni care se deghizează în măscărici, îşi pun cască. Fac referire la doamna Udrea, nu ştiu la ce o ajută dacă va ajunge la Cotroceni, poate să nu arunce oamenii cu pietre, cu sticle. Nici ceilalţi candidaţi nu vor să prezinte un program politic. Domnul Tăriceanu nu vine cu nimic care să ajute romii. Domnul primar Iohannis nici atât, el e atât de sus că n-are ochi pentru comunitatea de romi. Domnul Ponta ar fi candidatul care ar avea şanse reale să ajungă preşedintele României”, a afirmat Cioabă.

Victor Ponta a dat asigurări că se vor face în continuare eforturi din partea Guvernului pentru o mai bună integrare a tuturor comunităţilor defavorizate, atât cu fonduri publice, cât şi cu fonduri europene, dând ca exemplu în acest sens dublarea alocaţiei pentru copiii care provin din familii cu venituri reduse sau din sistemul de protecţie al statului, măsură ce va fi adoptată în şedinţa de miercuri a Executivului.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.