550 total views

CITIŢI LEGEA, „PRIETENI” !

Aşa după cum reiese dintr-o informaţie publicată în presa locală, un „binevoitor” continuă şirul sesizărilor transmise către Agenţia Naţională de Integritate încercând să dovedească faptul că, deţinând şi alte funcţii onorifice pe lângă cea de preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, m-aş situa într-o stare de incompatibilitate. De astădată „binevoitorul” pune în tasurile balanţei prevederile Legii nr.161/2003 „privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, prevenirea şi sancţionarea corupţiei”, cu starea de incompatibilitate în care, după opinia sa, m-aş afla prin exercitarea şi a funcţiei de preşedinte al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie – filiala Vâlcea.
Grăbit să facă joncţiunea dintre starea de fapt şi Lege, autorul respectivei sesizări n-a mai ajuns până la articolul 87 al actului normativ sus-amintit care, la alin (1), litera k, face o precizare fără echivoc: „orice alte funcţii publice sau activităţi remunerate, în ţară sau în străinătate (sunt incompatibile – N.A.) cu excepţia funcţiei de cadru didactic sau a funcţiilor în cadrul unor asociaţii, fundaţii sau alte organizaţii neguvernamentale”. Or, potrivit Legii nr. 139/1995 a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, chiar primul său articol face următoarea precizare: „Societatea Naţională de Cruce Roşie este persoană juridică de drept public, autonomă, neguvernamentală, apolitică şi fără scop patrimonial. Ea îşi desfăşoară activitatea cu caracter umanitar, ca organizaţie de ajutor voluntar, auxiliară a autorităţii publice”. De altfel, cu aceeaşi precizare clară se deschide, prin art.1, şi Statutul Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România.
Punând faţă în faţă prevederile sus-amintite cu atitudinea de „străjer al legii” şi de „binevoitor” a autorului de sesizări trimise către ANI, nu se poate concluziona decât că şi de astădată „prietenul preşedintelui” a rătăcit drumul spre lege …
Dr.ing. ION CÎLEA
Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.