256 total views

Culmea politizării. Gravidele din Vâlcea nasc pe mese improvizate din scânduri din cauza actualului preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Vâlcea, liberalul Gheorghe Păsat, care nu vrea ca meritul dotării Maternităţii cu o masă de naşteri să revină actualului director al SJ Vâlcea, Mihăiţa Creţulescu, susţinută de PSD.

Cu toate că presa a semnalat încă de la începutul anului problemele de la Maternitate, Păsat a declarat ziarului Adevărul că habar nu are ce se întâmplă acolo, dar a promis că se va interesa. Într-o criză de maximă sinceritate, interimarul din fruntea CJ Vâlcea a recunoscut că Maternitatea va fi dotată cu aparatura necesară după numirea prietenului său, chirurgul Dan Ponoran, la şefia Spitalului Judeţean, pentru ca PNL să aibă cu ce să se laude în campania electorală din 2016.

Indirect, Păsat a recunoscut şi faptul că numirea acestuia se va face prin trafic de influenţă, altfel nu se explică certitudinea câştigării concursului de către protejatul său, în condiţiile în care la concursul de ocupare a postului de manager s-au prezentat trei candidaţi, doi dintre ei cu experienţă în domeniu.
Pentru a masca politizarea, Păsat a dat vina pe noul director medical al SJU, ginecologul Gheorghe Brânzan, numit în funcţie de trei zile.
„Cei din conducerea spitalului nu ne-au sesizat nimic despre ce se întâmplă la maternitate. Vom face o analiză după ce vom avea un manager, o conducere stabilă la Spitalul Judeţean de Urgenţă”, a declarat Gheorghe Păsat. Declaraţia liberalului este cu atât mai gravă cu cât Materniatatea este administrată de CJ.
Anul trecut, conducerea SJU a achiziţionat, cu banii colectaţi de la gravidele internate, din taxa de 30 lei/zi, aparatură medicală în valoare totală de 532 000 de lei, dar nu pentru secţiile de obstetrică –ginecologie, ci pentru celelalte secţii ale spitalului: endoscop, colonoscop, ecograf, microscoape şi aparate de fizioterapie.

Consilierii locali investesc în ,,busuiocul” preoţilor

Dacă la CJ, conducerea PNL nu vrea să doteze Maternitatea din cauza faptului că actualul director e pesedist, la Consiliul Local motivul ţine de influenţa preoţilor în campania electorală. Aleşii din Consiliul Local preferă să dea bani BOR în idea că prostimea va vota cum îi dictează preotul parohiei.
Astfel, deşi toţi consilierii locali şi capii Pimăriei Râmnicului au în doatare una bucată soţie şi câte unul doi sau trei copii, niciunul nu a iniţiat un proiect de hotărâre pentru dotarea Maternităţii măcar cu o masă de naşteri, dar au votat în păr, cu excepţia avocatului Iulian Voicu, suma de 200.000 lei, pentru Arhiepiscopia Râmnicului. Din suma respectivă 80.000 lei sunt doar pentru plata utilităţilor, restul banilor vor fi folosiţi pentru organizarea unor praznice, editarea unor cărţi bisericeşti sau renovarea unor biserici. Medicul Theodor Amza a cerut doar 50 000 de lei pentru dotarea cu aparatură a două săli de operaţii, dar solicitarea acestuia nu poate fi onorată pe motiv că nu există un temei legal pentru o asemenea plată, dar pentru ifosele Arhiepiscopiei s-au găsit.
„Ştim despre condiţiile din maternitate, e groaznic ce se întâmplă acolo şi am văzut şi în ce condiţii se operează. Domnul Amza ne-a cerut ajutorul pentru dotarea a două săli de naşteri. Din păcate, primăria nu poate să dea curs acestei solicitări pentru că nu există un temei legal, spitalul fiind în subordinea Consiliului Judeţean”, a precizat viceprimarul Vasile Cocoş. Se pare că viceprimarul ştie că Materitatea a devenit un infern, pentru că în 32 de ani de funcţionare nu s-a investit niciun leu în infrastructura medicală, aproape 80% din banii alocaţi de Ministerul Sănătăţii se duc pe salariile angajaţilor, 20% pe plata aşa ziselor medicamente şi pe materialele sanitare, plata utilităţilor fiind suportată de CJ.

 

 

 

 

 

Distribuie

3 comentarii

  1. zbaterile MAFIEI din SJU. D-na Saliste, atentie ! tic-tac, tic-tac ! Procurorii sunt aproape

  2. Starea precara a aparaturii medicale din tot SJU Valcea nu este de acum. Ea vine din trecut cind judetul era sub conducerea dictatoriala a reprezentantului PSD.Asa cum gresit sugerati d-voastra si anumita parte a personalului medical sa se faca dotarile la SJU s-a lucrat in trecut.
    Va rog sa fiti obiectivi si sa nu interpretati politic si eronat declaratia d-lui Pasat.Nu mai vrem sa facem cirpeli pe baza fortarii notei de catre anumite persoane si sa facem dotari dupa ureche.La ora actuala se face o evaluare complexa a necesarului de dotari a SJU si a tuturor problemelor cu care se comfrunta unitatea.Toate acestea pot constitui baza unui proiect cu fonduri europene care sa rezolve o mare parte din problematica.Urgentele sunt in curs de rezolvare.
    Pentru corecta d-voastra informare noul manager al SJU nu il numeste d-l presedinte Pasat,dupa criterii politice,ci va ocupa aceasta functie in urma concursului din 23 marie a.c.

  3. Hoooopaaaa,
    Doru de la cartoane adevar graieste!Deci fondurile europene sunt miza bataliei de la spital!Iar le rezolvati prin firme liberale,cum ati mai facut in alte spitale?Tic-tac,tic-tac,procurorii sunt si mai aproape:)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.