242 total views

700 de jurnalisti INTEROGATI

Un nou dosar este pe cale sa arunce în aer lumea politică din România. Protejat ani la rând de catre toate guvernele care s-au perindat la conducerea ţării din anul 1995, Adrian Sârbu se confruntă în aceste zile cu mari probleme. Omul de afaceri este suspectat de evaziune fiscală, după ce ar fi eludat statul prin mai multe firme. Autorităţile au declanşat o anchetă de proporţii, cel puţin 700 de foşti sau actuali angajaţi ai grupului de presa Mediafax fiind interogaţi la Inspectoratul General de Poliţie din Bucureşti. Oamenii se tem pentru viitorul lor şi al familiilor, angajaţii picând la mijloc între interesele financiare ale lui Sârbu şi legislaţia statului român.

Dosarul instrumentat este unul complex. Procurorul de caz i-a chemat la audieri pe toţi cei care au semnat, în calitate de beneficiari, contracte cu cateva firme, printre care se află SC RETAIL EUROPE CONSULT SRL, SC EASTFIELD PROD SRL sau PRODUKTIV COMPLET MANAGEMENT SRL. Chiar dacă oamenii scriau pentru publicatiile Mediafax acest lucru nu era specificat pe contractul de Drepturi de Autor, însă atât ziariştii cât şi anchetatorii ştiu că în spatele acestor firme de apartament se află Adrian Sârbu. Se pare că mogolul media nu a platit niciun impozit sau taxă pentru aceste contracte timp de mai mulţi ani, prejudiciind bugetul statului cu câteva milioane de euro.

În urmă cu câteva luni Adrian Sârbu a încercat să scape de aceste probleme, dorind să obţină o scutire de taxe chiar de la Victor Ponta, şeful Guvernului României. A mers personal la Palatul Victoria, gest facut doar în cazuri de maximă importanţă. Sârbu a fost refuzat şi îndemnat să îşi achite toate taxele, chiar dacă patronul media i-a spus primului ministru că îl face Preşedintele României! Nu este vorba de nicio exagerare, acestea au fost cuvintele celui care adoră să i se spună „Dumnezeu”. A fost momentul declanşării furiei lui Sârbu, care a pus la bătaie toate instrumentele media pentru a-l discredita pe Victor Ponta. In luptă au fost folosite toate publicatiile trustului, de la agentia de presă Mediafax, la Gândul.info şi siteul Prosport.

Iată doua derapaje grave din trustul Mediafax, care îi discreditează pe autori:

  1. Agenţia de presă Mediafax aruncă în piata, pe 13 noiembrie, cu trei zile înaintea turului 2 al alegerilor prezidenţiale , o adevărată bombă. Momentul a fost ales pentru că sociologii arată că o mare parte din nehotărâţi înclină balanţa într-o parte sau alta cu 2-3 zile înainte de alegeri.
    Sub semnătura lui Ovidiu Tempea, singura agenţie de presă privată din România, la care sunt abonate toate publicatiile/televiziunile/radiourile/siteurile din ţară, anunţă că guvernul condus de Victor Ponta ar putea renunţa la cota unică de impozitare de 16% şi, totodată, ar putea mări impozitele pe case şi terenuri. Adică unde îi doare mai tare pe români. Se dau, sub formă de exclusivitate, şi niste documente. Efortul lui Ponta de a nega informaţia chiar în acea noapte a fost fără folos, forţa de propagare a Facebook fiind infinit mai mare. Subiectul a fost „îngropat” imediat după alegeri.
sursa/news.ro

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.