300 total views

….au trecut fix doi ani, atât ați spus că durează „demersurile pentru obținere a licenței și de pregătire a viitoarei exploatări”, declarație februarie 2017


„Discutat de mult timp, dar uitat în sertare – circa 6.000 de locuri de muncă desființate; peste 600.000.000 euro/an diminuare a cifrei de afaceri la nivelul Județului Vâlcea; peste 100.000.000 lei/an pierderi la bugetul de stat prin impozite și taxe care nu vor mai fi colectate”…


În urma articolului publicat sub titlul: „Rădulescu Constantin remite comunicate în care minează niște întâlniri. Informații pentru promovare, zero!”, am fost contactați de un angajat al Ciech Sodă, care era destul de revoltat cu privire la cele citite, deci supărat nevoie mare că nu am dat informația corectă.

„Are relații cu partenerul social, așa numește el (n.r. Rădulescu) Ciech Soda? Păi partenerul social să vină să-i aducă voturi! Când noi am fost în greva foamei nici măcar nu a vrut să ne vadă, nu a venit să vorbească cu noi, să ne întrebe de ce suntem în grevă, ce nu ne convine de la acest ”partener social”. Îl face pe Urbanowski partener social, dar culmea, partenerul social a lipsit de la această întâlnire pentru că nu a fost invitat. Nici nu știe cine este partenerul social…”.

Angajatul s-a referit, domnule Rădulescu, la Sindicatul Sodistul care prin liderul Adrian Mugioiu era imperios necesar să fie prezent la această întâlnire, el fiind partenerul social al Ciech Sodă, și pe care nu am reușit să-l găsim pentru un punct de vedere, dar, dacă dorește, ne poate remite pe adresa oficială a redacției un comunicat în acest sens.

Așadar, discuții cu partenerul social Ciech Sodă, dar fără adevăratul partener social – Sindicatul Sodistul. Acum poate înțelegeți de ce solicităm imagini de la aceste întâlnire, dacă aveam observam că Mugioiu lipsește din cadru.

În altă ordine de idei, am dat pe internet o căutare despre „cariera de calcar” și am găsit o scrisoare din partea liderului Sindicatului Sodistul, Adrian Mugioiu, adresată și președintelui Rădulescu, pentru că era președinte la timpul publicării, în care solicita de urgență implicarea factorilor cu putere de decizie (prefect, parlamentari, președinte) și asta „după ce apelul său nu a răzbătut” la nivelul celor menționați.

„Vă scriu asupra unei situații URGENTE, din cadrul județului Vâlcea, care în lipsa unei decizii operaționale, nu numai că devine o bombă socială (lipsa căldurii și apei calde pentru municipiul Râmnicu Vâlcea, dar se prejudiciază locurile de muncă a circa 6.000 persoane. Vă reamintesc că decizia tărăgănează de mult timp. Este vorba de alocarea perimetrului de exploatare minieră, care să alimenteze centrala pentru municipiul Râmnicu Vâlcea și, implicit, pentru unitățile economice Ciech Soda România și Oltchim SA. Știind implicarea dumneavoastră în aceste probleme, vă solicităm ajutorul (discutat de mult timp, dar uitat în sertare) fără alte întârzieri birocratice, deoarece după aprobarea ei durează minim 12 luni crearea noului front de lucru. Va reamintesc că actualul perimetru se epuizează cel mai târziu în noiembrie 2017.
De asemenea, vă rog să stabiliți o întâlnire în vederea prezentării situației, așa cum o vedem noi: circa 6.000 de locuri de muncă desființate; peste 600.000.000 euro/an diminuare a cifrei de afaceri la nivelul Județului Vâlcea; peste 100.000.000 lei/an pierderi la bugetul de stat prin impozite și taxe care nu vor mai fi colectate. Impactul social va fi benefic, prin menținerea locurilor de muncă în mai multe domenii de activitate, după cum urmează: SNS SA – Exploatarea Minieră Vâlcea, Ciech Soda România, SC OLTCHIM S.A. De asemenea, indirect va avea efecte benefice prin menținerea numărului de personal la CET Govora, EM Berbești și alte firme de servicii conexe”, și, spunem noi, alte comentarii ar fi de prisos, pentru că nu știm ce efect a avut această scrisoare, nu am primit informații, dar ne asigură că au fost făcute demersuri către Rădulescu, iar el le-a ignorat. Cert este că acum, în an electoral, Rădulescu a inventat un program de vizite la partenerii sociali pentru a vedea care ce probleme au și a face pe dracu în patru să intervină.

Voturile au născocit programul!

Așteptăm comunicatul în care ne veți spune că v-ați întâlnit cu conducerea Oltchim, că și ei au fost în grevă și nici la ei nu v-ați dus nici măcar 5 minute!!!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.