193 total views

Câte zile trebuie să treacă pentru ca administrația locală Oteșani să ecologizeze zona? Până nu avem sesizări de îmbolnăviri grave autoritățile nu au legislație conform căreia să ia măsuri, așa e? E posibil ca primarul comunei să fie lăsat să-și bată joc de oameni și de mediu și nimeni să nu ia nici o măsură?

 

Cum e posibil să asistăm la o așa bătaie de joc?

Domnule prefect, vă solicităm de urgență, pentru acest dezastru ecologic care continuă să existe la Oteșani, demisia comisarului șef al Gărzii de Mediu Vâlcea – Monica Fusescu!

Noi informații am primit de la cetățenii din comuna Oteșani care ne asigură că în urma publicării articolului cu titlul „prefectura. Garda de Mediu, ABA Olt, la Oteșani gunoiul „doarme” în Apele Române” primarul nu a luat atitudine și nu a dispus de urgență ecologizarea comunei. Pentru a dovedi acest lucru ne-au transmis noi imagini cu tone de deșeuri aruncate pe albia Luncavățului, pe câmpuri ori în alte zone ascuse, dar și la stradă.

În continuare pe drumul dintre Tomșani și Oteșani, ne spune cetățeanul, se pot observa deșeurile aruncate și nimeni nu ia nici o măsură.

Toată zona este o groapă de gunoi în condițiile în care Gheorghe Țigaret, directorul ABA Olt, ne-a informat că a luat la cunoștină de articolul nostru și a dispus de urgență control care a avut ca rezultat curațarea albiei Luncavățului de gunoiului prezentat de noi ca zăcând direct în apă și ne-a transmis în acest sens și câteva iamgini.

Totuși, astăzi primim noi imagini care ne demonstrează contrariul, iar gunoiul strâns de lucrătorii SGA Vâlcea se pare că nu a avut o depozitare corespunzătoare, existând suspiciuni serioase că acesta a fost cărat cu tractorul și descărcat necorespunzător, adică în alte zone și dat foc.

Pentru toate acestea credem că se impun de urgență noi verificări, pentru că din ce știm nu se poate face dovada predării unui operator autorizat, iar gunoiul a fost împins în Luncavăț, a fost îngropat sau i s-a dat foc. Poate ABA Olt și UAT Oteșani să facă dovada că gunoiul a fost predat unui operator autorizat care a eliberat în acest sens o facutră, un bon de cântar?

Domnule prefect, cine de cine își bate joc?

Concluzia?

Cu depozitul Măldărești, alt dezastru ecologic de care nici o autoritate nu se atinge, cum rămâne?

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.