1,077 total views

 Administrația Județeană dă asigurări că lucrările pentru Spitalul care se construiește în municipiul Râmnicu Vâlcea, sunt în grafic. Se lucrează de zor la fundația noii clădiri, pentru realizarea căreia se execută lucrări complexe și se speră ca aceasta să se finalizeze înainte de sărbători.

Și reabilitarea policlinicii vechi are parte de execuții avansate, lucrările de izolare termică a clădirii fiind deja terminate, iar în prezent se fac ultimele finisaje exterioare. Pentru modernizarea, extinderea și dotarea Ambulatoriului din cadrul SJU Vâlcea, CJ Vâlcea a accesat fonduri europene în valoare de cca 16 milioane lei. Se așteaptă deschiderea axelor de finanțare europeană, pentru a se putea moderniza în totalitate și clădirea Maternității din Râmnicu Vâlcea.

Iată, sistemul sanitar vâlcean are parte de o atenție sporită din partea conducerii CJ Vâlcea. Curând vom fi un pol de atracție în acest domeniu, în sensul că mulți vecini – Gorj, Olt, poate și alții, vor veni la Râmnicu Vâlcea pentru a-și rezolva problemele medicale cu care se confruntă. Am putea spune că suntem norocoși, din punctul ăsta de vedere, alte județe neavând parte de asemenea investiții în acest sector sensibil – sănătatea! Avem aparatură de ultimă generație pe anumite paliere medicale, în Spitalul Județean. Avem câteva policlinici, la fel, dotate cu aparate de ultimă generație, urmează să se ridice și o clinică oncologică, în următoarea perioadă, avem centru medical în Ostroveni, avem laboratoare în fiecare cartier și cu siguranță investițiile în domeniul sanitar nu se vor opri aici.

Să nu uităm: inclusiv Mircia Gutău tot promovează ideea că va ridica un spital municipal, în Cartierul Goranu. E mult de muncă, la avize și multe alte aprobări, iar mulți spun că ar fi chiar și imposibil de realizat. De ce? Nu din cauza construcției clădirii în sine, ci că tot sistemul sanitar se confruntă cu lipsa de medici!!! Vedem asta în fiecare zi, la știri! Și atunci, spitalul pe care îl construiește CJVL, oare de unde va avea medici? Că nu sunt! Spitalul oncologic care se construiește, de unde va avea medici? Că nu sunt! Spitalul Municipal dacă se va construi, de unde va avea medici? Că nu sunt! Spitalul Județean se confruntă și el cu o lipsă mare de medici!!! Deci, construim, dar cine va „opera” în ele? Țara se confruntă cu o lipsă acută de medici, dar asistenți peste măsură. Asta e realitatea!

E bine să construim, dar cine va consulta!?

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.