242 total views

….și chiar și site-ul oficial se sperie de licitațiile lor, iar când nu-i convine ceva pierde documentele respective

Așa se face că, luni 5 noiembrie, nu se regăseau pe site-ul administrației vâlcene anunțurile de participare la licitație pentru închirierea unor suprafețe de teren situate în albiile minore, anunțuri ce au data limită de primire a ofertelor – 6 și 7 noiembrie a.c.. Deși nu se cunoaște exact de când documentele tip anunț lipsesc de pe site, la solicitarea noastră acestea au fost repuse cu o viteză de invidiat. Nu mai contează, chiar nu e important să facem o înșiruire a discuțiilor purtate cu reprezentanții ABA Olt, dar menționăm că ne-am uitat și pe site-ul altor ABA-uri și inclusiv ANAR (vezi foto atașat!) și nu am observat o lipsă a documentelor, așa cum s-a menționat (că toți trec prin acest „ghinion”!).

ABA Olt închiriază suprafețe de teren situate în albiile minore pentru o perioadă de 2 ani, iar dovada cumpărării se face prin achiziționarea caietului de sarcini cu o contravaloare de 1410 lei, dar și prin achitarea a 10% cuantumului garanției de participare din valoarea minimă a chiriei anuale. Cel mai important criteriu de atribuire și care credem că va face și selecția este „descrierea succintă a bunului imobil ce urmează a fi închiriat pentru exploatarea de agregate minerale în vederea înlăturării materialului aluvionar”.

imagine site ABA Olt unde ulimul anunț postat este din 26 iulie 2018

Anunțul solicitat de ABA Olt din data de 27 septembrie a.c., se referă la închirierea a două loturi: lotul 1 – 11.629 mp, teren albie minoră a pârâului Govora, situat în Bunești-Vâlcea și lotul 2 – 30.438 mp, teren albie minoră a râului Olt, situat în Giuvărești -Olt.

Astăzi, 6 noimebrie ora 10.00, este data limită de depunere a ofertelor pentru cele 2 loturi, iar începând cu ora 10.30 acestea vor fi deschise. Menționăm că pentru lotul 1 – 11.629 mp – pârâul Govora – este pentru a doua oară când ABA Olt solicită închirierea, ultimul anunț fiind pe data de 27 august, când în anunț se solicita și închirierea a 4.346 mp teren albie minora a pârâului Cheia – Vâlcea.

Deși invidioșii spun că suprafața pârâului Govora este cu dedicație și ABA Olt face doar un joc al anunțurilor, chiriașul fiind mai mult ca sigur Maridor care are chiar în zonă balastieră, așteptăm să vedem câștigătorul și apoi ne pronunțăm mai mult. Poate a doua oară va fi cu noroc! Nu este de neglijat nici rapiditatea cu care a fost repus anunțul de închiriere…27 august -primul anunț, 27 septembrie -al doilea anunț și nu comentăm mai mult, poate altă dată.

Și să nu uităm scandalul exploatărilor ilegale de pe pârâul Govora care nici până astăzi nu are un proces-verbal de constatare al celor sesizate. 

„AUDIO/FOTO STRIGĂT de DISPERARE! AMENINȚĂRI cu MOARTEA pentru că Ștefan Prală și Daniel Băviță acoperă balastieriștii care exploatează ilegal!?

Procesul verbal pentru furt de balast prin exploatări ilegale de pe pârâul Govora, după o săptămână de la sesizare, nu a fost încheiat pentru că Băviță Daniel – șeful inspecției Apelor vâlcene – REFUZĂ să-l încheie, iar Prală Ștefan – directorul ABA Olt – știe acest lucru, deci îl acoperă pe Băviță luând parte la ilegalități fiind complicele nunărul 1.”

imagine site ABA Olt

imagine site ABA Argeș-Vedea – anunțurile sunt pe site

imagine site ABA Prut-Bârlad – anunțurile sunt pe site

imagine site ANAR – anunțurile sunt pe site

anunțurile de închiriere

balastiera Maridor – exact în zona de închiriere

 

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.