194 total views

Președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară –ADI Apa Vâlcea, Robert Schell va trebui să accepte o propunere de completare prin Act Adițional la contractul de Delegare a Gestiunii Serviciilor Publice de Alimentare cu Apă și de Canalizare, prin care primarii vor fi băgați… ”la APĂ!”

Cristian Jianu, directorul SC Apavil SA, se protejează de eventualele probleme pe care le poate avea în exploatarea instalațiilor de apă-canal pe care le are în delegare de la UAT-uri. Pe programul investițional cu fonduri europene în valoare de cca. 120 mil euro s-au realizat lucrări de apă-canal la mai multe localități ale județului Vâlcea. Din păcate, în multe dintre aceste localități au fost executate lucrări de mântuială. Nu au fost respectate caracteristicile tehnice din proiecte și în foarte multe cazuri deja se poate observa cu ochiul liber că au apărut și or să mai apară mari probleme cu instalațiile de apă-canal, executate pe acest program investițional. De exemplu, din spirit de ”economie”, constructorii, câștigătorii licitațiilor în speță, nu au pus în săpătură patul de nisip protector pentru țevi, nu au compactat suficient terenul de deasupra instalațiilor și tocmai din această cauză, știind că o compactare corectă ar putea afecta conductele. Mai mult decât atât, nici măcar stratul de asfalt care trebuia turnat peste aceste săpături nu a fost corespunzător și au apărut adevărate caverne în drumurile locale și județene pe care s-au efectuat aceste lucrări. Nepriceperea, dezinteresul sau mai bine spus interesul edililor locali, care au semnat procesele verbale de recepție a lucrărilor, l-au băgat în sperieți pe directorul Jianu, deoarece lucrările de refacere a acestor deficiențe ar putea băga Apavil într-o gaură financiară pe care va trebui să o suporte tot beneficiarii serviciilor de apă-canal din județ, adică populația. În acest sens, în Adunarea Generală a Asociaților de azi 26 mai a.c., pe ordinea de zi există un punct cu privire la completarea unor prevederi contractuale prin act adițional cu UAT-urile, acestea fiind obligate să suporte din bugetul local reparațiile ce vor trebui făcute în urma deficiențelor arătate mai sus.

Bravo, domnule Jianu!

Dar pe unde vor scoate cămașa primarii și viceprimarii care au semnat procesele verbale de recepție a lucrărilor efectuate de constructorii lacomi, după câștiguri cu orice preț, când vor trebui să dea seama în fața concetățenilor sau eventual organelor de cercetare penală pentru infracțiunea de abuz în servicu, referitor la acceptarea cu bună știință a decontării unor plăți pentru lucrări efectuate de mântuială. Credem că cetățenii trebuie să fie mai atenți la lucrările de investiții din localitățile lor și să nu se lase păcăliți de ”pâine și circ”. Așteptăm cu interes și monitorizăm vremea la care Apavil va începe pe banii cetățenilor să facă aceste lucrări de reparații. Sesizăm, de asemenea, Inspecția de Stat în Construcții și Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, pentru tragerea la răspundere a diriginților de șantier și a edililor locali care au semnat recepțiile acestor lucrări.

Pe aceeași temă mai puteți citi

Deputatul Constantin Rădulescu, SUSPECT…

Ce urmărește Robert Schell atunci când dă declarații false presei aservite?

152.000 euro pentru cinci angajați și o ședință lunară la care nu participă mai nimeni

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.