191 total views

Ce nu rezolvă Gutău poate rezolvă Iohannis!

Lipsa implicării autorităților locale în soluționarea situației în care se află Grădinița nr. 7, a dus la un demers din partea comitetului de părinți la un alt nivel și anume, acela de Președinte al României și Guvern. Aceștia s-au adresat celor două instituții în speranța că vor găsi cât mai curând o rezolvare. Înscrierile copiilor în anul școlar 2017-2018 au început, iar la grădinița nr. 7, NU se mai înscrie nimeni. Conducerea primăriei trage de timp pentru a nu se mai putea face chiar nimic.

Incompetență, nepăsare, interese ascunse!?

Cei doi factori de decizie la nivel de municipiu și județ, respectiv, Mircia Gută și Florian Marin obligați să răspundă în termenul legal soluționarea situației. Comitetul de părinți continuă demersurile pentru a împiedica autoritățile publice locale să desființeze unica grădiniță cu program normal din Cartierul Nord al municipiului. Un scurt istoric al situației grădiniței nr. 7, transcris într-o petiție, a fost trimis către Președintele României, Klaus Iohannis și Guvern.
Petiția transmisă către cele două instituții conține un scurt istoric al tuturor demersurilor făcute de către comitetul grădiniței către autoritățile locale. Dacă la nivel local, voit sau nu, răspunsurile întârzie să apară, demersul acestora la nivel de Președinție și Guvern nu a rămas fără un rezultat, în cele din urmă un răspuns fiind transmis de către Secretariatul General al Guvernului și Administrația Prezidențială, către aceștia.

Răspuns Guvern

Guvernul face cunoscut faptul că ”…a fost transmis, în conformitate cu art.6^1 din OG nr. 27/2002 privind reglememntarea activității de soluționare a petițiilor, așa cum a fost modificat de Legea nr. 233/2002, spre competență soluționare instituției Prefectului, solicitând luarea măsurilor legale ce se impun. Urmează ca, în termenul legal, instituția sesizată să comunice Secretariatului General al Guvernului și dumneavoastră soluția adoptată.

Răspuns Administrația Prezidențială


Administrația Prezidențială răspunde spunând că ”am luat la cunoștință din petiția adresată Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, despre solicitarea dumneavoastră. În vederea analizării problemelor semnalate, petiția dumneavoastră a fost trimisă la Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea. Urmează ca, în termenul legal, instituția sesizată să comunice, Administrației Prezidențiale și dumneavoastră, soluția adoptată.

Într-o altă ediție vom reveni cu declarațiile oficiale, atât ale primarului Mircia Gutău, cât și ale prefectului județului, Florian Marin, cu privire la răspunsurile pe care aceștia trebuie să le transmită către Președintele României, Guvern și Comitetului de Părinți al Grădiniței nr. 7 cu program normal, dar și cu alte documente ȘOC!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.