378 total views

Nu mai este un secret pentru nimeni și știe toată lumea că municipiul are un Consiliu Local de paie format din 16 consilieri ( PSD-PER) care nu știu decât să ridice mâna la comandă. Aaaa! Și mai știu ceva: să întindă mâna la „cașcaval” (n.r. indemnizația lunară pentru servilism prin supunere). Câh! Ți se face scârbă de atâta incompetență la un loc pe care suntem obligați să o suportăm lună de lună în fața ochilor în cadrul ședințelor CL. Ăștia sunt mai răi ca roboții, și ăia se mai întorc în stânga, în dreapta, dar ei nu. Doar ochi și urechi la proprietarul Râmnicului. Cum cine? Gutău…

USR propune, Gutău refuză!

Rușine adminsitrației municipale care dă cu piciorul la un proiect ce privește „colectarea selectivă a deșeurilor în școlile din râmnic”, mai ales că începând cu 1 ianuarie 2019 toate primăriile trebuie să renegocieze contractele de salubritate, astfel încât deșeurile municipale să poată fi colectate pe 5 categorii – plastic, metal, sticlă, hârtie și deșeu menajer. Acest proiect ar fi venit în ajutorul adminsitraței și cu siguranță USR Vâlcea, inițiatorul proiectului, în acest context a venit cu această propunere. Ne întrebăm: știe primarul Gutău despre această obligativitate de colectare pe categorii? Poate! Cu siguranță Romprest pregătește și tarife crescute haiducește pentru că Gutău Mircia le acceptă indiferent ce justificări aduc și probabil pe ordinea de zi a ședinței din decembrie vom regăsi și un astfel de proiect. Dar despre asta mai povestim.

Ceea ce face Gutău acum, refuzând acest proiect verde inedit, dă dovadă de o mare lipsă de profesionalism adminstrativ, scoțând în evidență infatuarea, prostia, lașitatea și implicit îngrădirea bunului mers pe acest segment de mediu. Un proiect care ar fi dat un parteneriat excelent – Inspectoratul Școlar – Romprest – Primărie – și care i-ar fi adus edilului un plus la capitolul imagine. Dar, ce să faci, n-ai ce să faci. Așa e când ai consilieri doar pe hârtie…

Proiectul a fost depus la Registratura Primăriei, degeaba!

Dar să revenim la ordinea de zi a ședinței de astăzi pe care am așteptat-o dintr-un motiv anume: să vedem pe ordinea de zi proiectul verde inedit propus de USR municipalității și care, în data de 23 octombrie, a fost depus la Registratura Primăriei. Sincer, am sperat într-un licăr al gospodarului întâi că va da curs acestui proiect care are în vedere educația, protecția mediului, igiena publică și eficiența economică, priorități ce ar trebui să se regăsească pe agenda oricărei autorități publice locale ori județene. Este vorba despre „colectarea selectivă a deșeurilor în unitățile de învățământ preuniversitar de stat”.

Obiectivele acestui proiect sunt clare pentru orice cetățean: educarea și responsabilizarea elevilor (a adulților de mâine) în sensul ocrotirii mediului și păstrării igienei publice; obținerea de venituri suplimentare de către unitățile de învățământ din valorificarea deșeurilor rezultate ori asigurarea reciclării a deșeurilor în mod controlat.

Concret, propunerea pe care USR Vâlcea a înaintat-o autorităților locale prevede: dotarea unităților de învățământ preuniversitar de stat cu recipiente pentru colectarea selectivă a deșeurilor; ridicarea acestora de către operatorii privați din domeniu; asigurarea instruirii cadrelor didactice și a popularizării programului de colectare în rândul tuturor elevilor vâlceni, inclusiv prin intermediul orelor de educație civică/dirigenție, etc.

În mare, cam la asta se rezumă proiectul verde inedit pe care USR Vâlcea l-a transmis adminsitrației pentru a fi pus pe ordinea de zi a următoarei ședințe, adică cea de astăzi 28 noiembrie 2018 și care permitea astfel să fie luat în calcul pentru bugetul local 2019.

Dar, așa cum era de așteptat, municipalitatea nu a luat în calcul acest proiect al USR Vâlcea, fiind ocupată cu organizarea de spectacole pentru 1Decembrie, „Decembrie Magic”, „gala Sportului Vâlcean” ori alte cheltuieli masive nejustificate.

Consiliu Local inutil, incompetent, indolent…

Consiliul Local 2016-2020, format dintr-un număr de 23 consilieri, nu are până la ora actuală nici un proiect de hotărâre întocmit și susținut, toate sunt inițiate de primarul Gutău Mircia. Pe înțelesul tuturor, nici un consilier local din cei 23 nu a avut vreo inițiativă de acest gen. Astăzi, când se propune adminsitrației un proiect foarte important ce privește protecția mediului și educația pe acest segment, Gutău nu doar că refuză categoric să ia în calcul proiectul, dar nici măcar nu face o informare în cadrul CL, pentru ca acesta să ia la cunoștință și eventual să fie acceptat.

Concluzia?

Le propunem celor de la USR Vâlcea să fie prezenți în ședința de astăzi și să înmâneze acest proiect fiecărui consilier local în parte, pentru a fi siguri că l-au primit (la mail pot invoca: ”nu l-am primit”) și a le solicita un punct de vedere, NOMINAL, în ceea ce privește eficientizarea implementării acestuia pentru municipalitate, pentru un Râmnic sănătos și curat. Vor ignora?

USR – Colectarea selectiva in scoli – Proiect HCL

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.