235 total views

În ședința ordinară ce va avea loc, miercuri 26 iulie, există pe ordinea de zi un punct pe care îl așteptam și anume, ”proiect de hotărâre privind ajustarea tarifelor pentru activitatea de colectare separată și transportul separat al deșeurilor menajere, inclusiv fracții colectate separat”.

Ajustarea de tarife prin reducere pentru prestarea activității de salubritate vine în urma publicării în data de 30 iunie, în Monitorul Oficial al României, Ordonanța de Urgență pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, unde se arată că taxa de încasare pentru deșeurile inerte și nepericuloase încredințate în vederea eliminării finale prin depozitare se anulează începând cu 1 iulie 2017 și va reveni, conform Ordonanței, cu anul 2019 și va fi tot de 80 lei/tonă pentru anul respectiv, iar începând cu anul 2020 va fi de 120 lei/tonă. n acest sens, Romprest a făcut un nou raport către executivul local și propune ca tariful pentru persoane fizice să scadă de la 7,18 lei/persoană/lună, la 6,47 lei, iar tariful pentru agenții economici (societăți comerciale, industrie, instituții) să scadă de la 377,37 lei/tonă, la 281,5 lei/tonă, preț fără TVA, deși până acum și acest tarif avea TVA inclus. Clar este o altă șmecherie marca Romprest.

Am solicitat primarului să verifice personal fișa de fundamentare

În articolul publicat în data de 12 iulie cu titlul ”Romprest trebuie să scadă tarifele majorate ilegal”, am spus că ”ne reținem la a face mai multe comentarii cu privire la cât va scădea tariful pentru acest serviciu, dar îi atragem atenția edilului că vom urmări foarte atent raportul pe care îl va depune operatorul la proiectul de hotărâre și îl sfătuim ca de această dată să verifice personal fișa de calcul pe care acesta o va înainta departamentului de specialitate. Am arătat de fiecare dată modul eronat de calcul pe care aceștia au înțeles să-l prezinte pentru noile tarife și nu am fost luați în seamă. Mai spuneam că ”dacă și de această dată se va întâmpla la fel înseamnă că cineva își bate cu adevarat joc de râmniceni și are alte interese. Menționăm că tarifele au fost majorate ilegal cu peste 80% în condițiile în care salariul minim pe economie a crescut de la 1250 lei la 1450 lei, deci cu 16%.

Ne-am abținut de la comentarii, acum avem dovada!

Edilul nu a luat în calcul ceea ce l-am sfătuit. Nu a verificat fișa de fundamentare și ne demonstrează, pentru a nu știm câta oară, că are o înțelegere cu Romprest. Atacurile publice la adresa operatorului pentru ca presa să le mediatizeze, sunt cât se poate de FALSE. O acoperire, pentru organele competente care vor cerceta activitatea Romprest în municipiu, inutilă. Suntem furați sistematic la prețul gunoiului cu acordul lui Mircia Gutău. Nu ne interesează că semnează Ghibirdic, Cazan, Feroiu sau că votează Consiliul Local, toți sunt sub comanda lui Gutău. Nimeni nu mișcă în front!

Nu e prost cine cere, e prost cine dă!

În 27 decembrie 2016 odată cu prima majorare, Romprest declară că la cheltuielile cu depozitarea în rampă a deșeurilor are un cost anual de 1.196.217,69 lei. La a doua majorare, în 28 februarie 2017, la același capitol mai sus menționat, motivul majorării a fost introducerea taxei de depozitare de 80 lei/tonă, iar costul anual calculat de Romprest și aprobat de Consiliul Local ajunge la suma de 2.683.118,35 lei. Acum, cânddefapt se scoate taxa introdusă în februarie costurile cu depozitarea nu revin la cele din februarie, înainte de taxă, cu toate că ei acum scot taxa, aceeași taxă și rămân la un cost de 2.044.831,55 lei, în loc să revină la, ați ghicit, 1.196.217,69 lei. Calculați și veți vedea că 1 MILION de lei din banii noștri se duce în buzunarul operatorului de salubrizare ce are o activitate jalnică în municipiu. Nu este de ajuns că sunt procese pe rol pe care aceștia se pare că le vor câștiga și nu că au dreptate, ci cu ajutorul incompetenței juriștilor din primărie conduși de Gutău, ci trebuie să mai ia de la noi, contribuabilii. Poate să spună Gutău ce vrea, să dea vina pe ce consiliu vrea, el este răspunzător pentru fiecare leu luat din buzunarul nostru și dat acestui operator murdar la propriu.

Consilierii – preșul lui Gutău, dar nu de lux!

Dacă cei 16 consilieri, muții din Consiliu, vor aproba aceste ajustări de tarife, conform fișei de fundamentare depusă de Romprest la proiectul de hotărâre, deși noi atragem atenția că nu se aplică nici de această dată un preț corect, vom face plângere la Parchet celor care vor vota, nominal. Nu este amenințare, vă spunem doar că ne-am săturat de voi, iar aprobând tot ceea ce habar nu aveți și nu este legal vă încadrați la ”calități” precum – penali, incompetenți, lași, profitori, maimuțoi, penibili – mai suportați? – habarniști, slugi, milogi, papagali…o gașcă de consilieri dezumanizați care nu faceți altceva decât să milogiți posturi de conducere, să fiți preșul lui Gutău și nici măcar unul de lux. V-ați bătut joc de votul pe care râmnicenii vi l-au dat, ignorați totul, vă considerați stăpânii acestui municipiu, credeți că vi se cuvine totul, lași ce sunteți. Nu v-ar fi rușine! O gașcă de derbedei politici. V-ați vândut pentru funcții!

În atenția prefectului Florian Marin

Vă atragem atenția că cele expuse mai sus, cu privire la noul tarif, sunt informații care impun verificarea din partea dumneavoasatră. Pentru orice explicații suplimentare vă stăm la dispoziție. Vă rugăm ca până să vă dați avizul de legalitate pe această hotărâre să solicitați o minimă verificare organelor competente ale statului. Mai mult, sperăm ca dacă veți înțelege gravitatea lucrurilor, să fiți onest, să nu faceți jocul politic al nimănui și să nu uitați că sunteți reprezentantul Guvernului în teritoriu, nu reprezentantul unui partid politic.

Pentru o informare corectă, cum v-am obișnuit, aveți anexate toate cele trei fișe cu modificările de tarif, unde este evidențiată evoluția costurilor cu depozitarea în rampă a gunoiului. Puteți să ne solicitați și alte informații dacă veți considera necesar.

fișa iulie 2017

fișa februarie 2017

fișa decembrie 2016

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.