418 total views

Continuăm seria dezvăluirilor în ceea ce privește ancheta jurnalistică a suprafeței de teren închiriată de la primăria Perișani de către SC Lovagro SRL și o să explicăm cam care a fost modul de operare al grupului infracțional organizat condus de Cristian Buican – deputatul – și Sandu Ion – primarul – cu sprijinul nemijlocit al medicului veterinar Rebegel Gheorghe.

Deputatul Cristian Buican și primarul Sandu Ion pot fi comparați cu baciul vrâncean și cel ungurean, care pe la apus de soare au vrut să mi-l omoare pe cel moldovean, deoarece aveau nevoie de oile lui la APIA. Este adevărat că nu s-a întâmplat ca în balada Miorița și deși primarul nu l-a omorât fizic pe baciul moldovean, l-a ucis financiar luându-i „lovelele”. În perioada în care s-a scris balada nu era prevăzută infracțiunea de criminalitate financiară și nici cea de grup infracțional organizat. Pe vremea aceea, toată lumea cunoștea termenul de ceată, iar ceea ce este foarte „nasol” este că Miorița a început să behăie și să se scuture ca și calul lui făt frumos, dar nu de coamă, ci de crotalele pe care le avea la urechi. Și uite așa, peste mări și țări, acestea au ajuns la noi. Probabil, aceste crotale, vor lua iar drumul peste mări și țări și vor ajunge la DNA ca și dovadă a escrocheriei săvârșită de primar și deputat.

Închirierea pășunilor de către primăria Perișani „măsluită” – episodul V

În ediția trecută am menționat că vom face cunoscut numele fiecărui fermier căruia i-au fost transferate animalele din exploatația proprie în exploatația SC Lovagro SRL, pentru ca aceasta să poată închiria muntele Coarneșul de la primăria Perișani și să obțină foloase materiale de la APIA.

Așadar, animalele din „ferma” Buican provin din:
comuna Câineni -sat Robești – Petcu Ion,
comuna Voineasa –sat Voineșița – Ioniță Dumitru Valeriu,
comuna Berislăvești –sat Rădăcinești – xxx
comuna Cerna –județul Timiș – Rusu Constantin Alin
comuna Perișani – sat Poiana – Sandu Daniela Elena
comuna Voineasa – I.Gh.Duca – Ionescu Elena

Cei doi, au reperat persoane care dețin animale și care nu au terenuri pe care să încaseze subvenția. Astfel, au completat un formular de mișcare pentru animale vii – F2 – prin care au transferat în mod fictiv animale din proprietatea personală a celor mai sus menționați, iar în unele cazuri și fără știința proprietarului. Ca o probă a acestui fapt, așa cum am anunțat, arătăm că deținem un număr de crotale de la ovinele deputatului (vezi foto atașat), crotale înmânate de unul din cei cărora i-au fost transferate animalele din proprietatea proprie în proprietatea Lovagro.

Persoana respectivă a descoperit această ilegalitate în momentul în care și-a cumpărat mai mult teren și a vrut să acceseze subvenția APIA. Pentru accesarea subvenției, pe suprafață, în conformitate cu OG 125/2006 trebuia să faci dovada că utilizezi acel teren. Omul nostru, de bună credință, știa că este utilizator al pășunilor pentru că deținea în proprietate animale, adică le avea în curte. Numai că, surpriza a venit în momentul în care s-a dus la medicul veterinar, de care aparținea, să îi dea adeverință pentru animalele pe care le deținea în proprietate și pe care le avea crotaliate. Medicul veterinar a spus că îi eliberează adeverință, dar nu pentru numărul de animale pe care el l-a solicitat, arătându-i că100 de ovine i-au fost transferate prin formularul de mișcare F2 către exploatația Lovagro.

 

Totuși, fermierul, pentru că voia subvenția pe suprafață a trecut la procesul de decrotaliere și recrotaliere a animalelor pe care le avea în bătătură, dar scriptic erau la Lovagro. Deci, animale pe care le-a recrotaliat și le-a trecut în exploatația sa, justificat de faptul că acestea erau în curtea lui, astfel îndeplinind condiția necesară în vederea obținerii subvenției APIA. Mai mult, a recrotaliat animalele pentru că nu a știut ce demersuri să facă în vederea obținerii subvenției pe care și-o dorea și fiindu-i frică să se lupte cu ditamai deputatul care le face și desface pe toate.

În realitate, Buican trebuia, la vremea respectivă și sigur și acum trebuie, să pășuneze pe muntele Coarneșul, închiriat de la Primăria Perișani, inclusiv cu animalele omului pe care le declarase că le are înscrise în Registrul Național al Exploatațiilor. În final, fermierul și-a pășunat animalele în altă parte, nicidecum în muntele Corneșu.

Domnule Buican, de ce deținem noi crotalele de la animalele înregistrate pe SC Lovagro SRL? V-a furat cineva oile, le-a tăiat, le-a mâncat și a rămas cu crotalele? Dacă da, ați sesizat Poliția de paguba adusă? Ori aveți animalele doar pe hârtie ori sigur le aveți doar pe hârtie!

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.