323 total views

….contestă în instanță Camera de Conturi Vâlcea pentru că a descoperit acest prejudiciu pe care nu vrea să-l achite, deși și el știe că ce a făcut este ilegal, imoral, injust… Dar, conform proverbului: „prostul până nu e și fudul parcă nu e prost destul”, Concioiu și aici vrea o hotărâre definitivă.

mașina primăriei care îngrădește accesul cetățenilor către instituție – secretarul spune: „lasă că au loc, nu le duceți dvs de grijă”…

Administrația Gușoieni – primarul, viceprimarul, secretarul – activează împotriva cetățenilor, iar din banii lor – taxele și impozitele – am putut observa că își achiziționează lemne de foc, combustibil pentru mașină și se pare că „bani de buzunar” își fac din amenzile ilegale aplicate în procent de 70% cetățenilor ori agenților economici, coșurile de gunoi vândute cu 100 lei/bucata fără a se elibera chitanță ori din alte inginerii financiare gândite de trioul administrativ.

Minciuni marca Concioiu

Sărăcia și mizeria în care trăiesc cetățenii acestei comune, și pe care am văzut-o, desființează o parte din raportul Camerei de Conturi (pentru anul 2015) unde se specifică – „toate deplasările cu mașina primăriei au fost justificate prin întocmirea de foi de parcurs prin care s-a atestat efectuarea unui număr de 1200 km/lună și au fost efectuați de primarul Concioiu prin parcurgerea zilnică a unui traseu în toată comuna (40 km/zi) în vederea evaluării a eventualelor probleme cu care se confruntă comuna. În opinia noastră primarul a mințit când a spus că parcurge zilnic traseul comunei, în condițiile în care cetățenii când ajung la Primărie nu sunt serviți, dar să mai treacă pe la ei să-i întrebe ce probleme au..

Audit financiar – Camera de Conturi Vâlcea

Conform proces-verbal de constatare – Curtea de Conturi a României/Camera de Conturi Vâlcea, auditorii publici au efectuat, în perioada oct-nov 2016, un audit financiar asupra situației financiare pentru anul 2015, la UAT Gușoieni, unde au constatat mai multe abateri și prin „Decizie” dispune mai multe măsuri de recuperare a anumitor sume de bani cheltuite nejustificat din bugetul local.

UATC Gușoieni – contestație doar pe 3 abateri din 13

Primăria Gușoieni, prin primar Concioiu Nicolae, contestă – proces verbal de constatare nr. 3161 din 11.11.2016 al Camerei de Conturi Vâlcea – și solicită anularea încheierii atacată cu consecința anulării doar a punctelor 2,3 și 6 din secțiunea „Decide” și implicit a înlăturării sumelor stabilite cu titlu de prejudiciu. La punctul 2 se face vorbire de o amendă în valoare de 1000 lei, la punctul 3 de o plată în cuantum de 1500 lei pentru un contract de asistență/dosar în instanță, iar la punctul 6 se solicită recuperarea sumei de aproximativ 15.000 lei pentru achiziționarea cantității de 2.600 litri combustibil (motorină) prin utilizare fără întocmirea documentelor justificative.

Raportându-ne nu la tot ceea ce s-a constatat de către auditori, ci doar la ceea ce a contestat administrația, sumele impuse a fi recuperate nu sunt mari, într-adevăr, dar demonstrează cum executivul local la îndemnul primarului face totuși plăți nejustificate. Punem accentul pe punctul 6 din contestație pentru că este de noaptea minții cum justifică Concioiu cei 2600 litri de motorină.

UATC Gușoieni a achitat către SC Dalvaoil SRL suma de 38.499 lei reprezentând contravaloarea unei cantități de 6730 litri motorină, 619 litri benzină și alte produse achiziționate, iar cantitatea a fost justificată astfel:

– VL 90 CON (mașina primăriei) – 1170 litri din care – 990 litri aferenți anului 2015 și 180 litri aferenți anului 2014

– utilaje care au prestat lucrări – 1029 litri

– VW Touareg proprietatea SC Coni SRL – 4456 litri din care – ordine de deplasare primar în interes de serviciu – 1932 litri și cantități cerute prin referate – 2523 litri

– Marghita Monica – ordine de deplasare interes de serviciu – 75 litri

UATC Gușoinei a justificat consumul de 4456 litri motorină ca fiind cantitate achiziționată pe baza referatelor întocmite de responsabilul cu serviciul voluntar pentru situații de urgență de la nivelul comunei ca urmare a avertizărilor meteo transmise de diverse instituții – ANM, Prefectură. Prin referate responsabilul solicita aprovizionarea cu diverse cantități de motorină (deși primăria nu dispune de recipiente, bazine, depozite, cisterne, etc), în general 300 litri, pentru autoturismul de teren VW Touareg – proprietatea SC Coni SRL, întrucât deplasarea era „imposibilă cu alt gen autoturism”. Astfel, cantitatea de 1932 litri motorină a fost justificată cu ordine de deplasare întocmite în vederea deplasării de către primarul UATC Gușoieni la diverse instituții – CJ Vâlcea, Prefectura, agenți economici, ministere – nefiind solicitată decontarea transportului, iar pentru cantitatea de 2523 litri motorină nu au fost prezentate documente care să justifice consumul, nu a fost prezentat un contract între UATC Gușoinei și SC Coni SRL de unde să reiasă că autoturismul a fost utilizat în interesul primăriei.

Cum justifică Concioiu consumul de 2523 litri motorină

„Autoturismul VW Touareg, proprietatea SC Coni SRL (societatea primarului) a fost alimentat la locul de depozitare (din raport reise că primăria nu deține astfel de spațiu) al motorinei în condițiile apariției unor riscuri: incendii de vegetație, inundații, deszăpezire, dispariții de persoane, alunecări de teren, decolmatarea pârâului Gușoianca în zonele inundabile, satele Gușoianca, Burdălești, Spârleni, Dadiciu, Dealul Mare, Carabuca, Năgrăpița și a fost folosit întrucât are tracțiune 4×4 și putea interveni în zonele unde autoturismul din dotarea primăriei nu avea acces, iar în acest sens fiind puse la dispoziția auditorilor și documente justificative. Concioiu mai specifică în motivarea contestației că s-a folosit autoturismul proprietate personală la: lopeți, sape, căngi, funii, drujbe, generatoare, alimente pentru persoanele aflate în dificultate – apă potabilă, pâine – , lemne de foc, haine și pături, tractând utilajele de deszăpezire când acestea ieșeau de pe carosabil, aprovizionându-i pe deservenții acestor utilaje cu alimente și conbustibil, iar pentru că apăreau defecțiuni la utilaje trebuiau transportate roțile aflate pe pană ori transporta generatoare și aparate de sudură pentru repararea acestora și multe alte activități de intervenții în situații de urgență. Crede cineva că baronul local căra cu mașina de lux cele mai sus enumerate? Nu!

Ce spun auditorii despre consumul de 2523 litri motorină

Referatele întocmite pentru acest consum de către responsabilul cu servciul voluntar pentru situații de urgență, sunt ulterioare achiziției și utilizării, iar ruta este prezentată în mod generic identic pentru toate referatele. În urma fiecărei avertizări meteo primite (Concioiu primarul dădea dispoziție!

) a fost întocmit pv în aceeași zi în care a fost întocmit și referatul pentru aprobarea achiziționării combustibilului, menționându-se în mod identic pe toate pv-urile, măsurile întreprinse: avertizarea populației din zonele vulnerabile, instituirea permanenței la primărie, îndepărtarea materialelor, supravegherea permanentă, luarea tuturor măsurilor de protecție, pregătirea și verificarea forțelor, stabilirea locurilor de refigiu. Concret, entitatea nu a prezentat documente care să justifice modul în care a fost consumată cantitatea de 2523 litri motorină, iar auditorii publici au considerat că cele explicate de UATC Gușoinei nu au o bază legală întrucât nu au fost întocmite documente din care să rezulte traseul urmat, data efectuării curselor, distanțele parcurse la fiecare cursă ori situația concretă constatată în teren. Concioiu chiar și în perioada mai-septembrie 2015 când deși avertizările primite erau pentru caniculă, motivația pe baza căreia s-a aprovizionat și utilizat motorina a fost tot „imposibilitatea deplasării cu un alt autoturism”.

Așadar, nu a fost consemnat nici un caz în care s-au luat măsuri de acest tip, neîntocmindu-se documente din care să rezulte în mod concret pentru fiecare eveniment la care a fost utilizat autoturismul proprietatea SC Coni SRL, ce alimente au fost transportate, pentru ce persoane, cine a suportat cheltuielile aferente achiziției acestor alimente – nu s-au regăsit plăți cu această destinație din bugetul local. Auditorii nu s-au lăast păcăliți nici de variata băgată pe sub nas a foilor d eparcurs întocmite pentru autoturismul primăriei cu care chipurilor Concioiu parcurgea zilnic distanța de 40 kmîn comună pentru evaluarea problemelor.

ABA Olt intră în malaxorul minciunilor primarului Concioiu

Baronul local întocmește acte false pentru a mai scădea din motorina nejustificată și bagă la înaintare administrația vâlceană ABA Olt, prezentând auditorilor procese verbale de predare-primire a unei cantiăți de 601 litri motorină către aceasta. Camera de Conturi Vâlcea solicită ANAR-ABA Olt confirmarea realității proceselor verbale. Din schimbul adreselor reiese că ABA Olt nu recunoaște un pv. În consecință cantitatea totală pentru care nu există documente justificative se modifică de la 2600 litri motorină la 3000 litri, ca urmare a majorării cu cei 300 l justificați inițial prin acte false. Prejudiciul se ridică la suma de aproximativ 17.000 lei. Dar, dacă 300 l nu sunt recunoscuți de ABA Olt, 300 sunt recunoscutți și se pune întrebarea: în baza a ce a dat UATC Gușoeni 300 l motorină către ABA Olt? Pentru ce? ABA Olt și SGA Vâlcea, din câte se știe, activează cu combustibilul din dotare.

Concluzia?

Primarul PSD – Concioiu Nicolae este un baron local mincinos care trebuie să plece din fruntea administrației Gușoieni pentru că face de râs titulatura de PRIMAR!

 

 

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.