184 total views

Nici artiştii nu mai sunt ce-au fost…dau ţepe, după ţepe în bugetul local fără pic de jenă. După ţepele date de Doina Migleczi, directoarea Teatrului Ariel, Mihail Ştefănescu, directorul Filarmonicii ,,Ion Dumitrescu”, a fost prins cu ,,bagheta” în alte oraşe, în timp ce orchestra filarmonicii vâlcene era dirijată pe bani grei de dirijori străini care percepeau un tarif de 20 milioane lei pe reprezentanţie. Găselniţa a funcţionat ca unsă tocmai simplităţii ei…artiştii lucrează în ,,încrucişat” pentru suplimentarea bugetului…reprezentaţiile de acasă sunt refuzate în favoarea unor aşa zise contracte de colaborare în alte oraşe.

Anul acesta, instituţia în cauză a primit un buget de aproximativ un miliard şi jumătate de lei, dar şi promisiunea primarului interimar Ion Gigi Matei de a supraveghea îndeaproape noile contracte de colaborare. Anul trecut, Mihail Ştefănescu a avut în fiecare spectacol câte 18-25 de invitaţi plătiţi cu câte 10 milioane lei, dar dirijorii au primit câte 20 milioane lei deşi directorul instituţiei este… dirijor. Primarul interimar Ion Gigi Matei a declarat că Mihail Ştefănescu şi-a făcut un obicei de a toca banii bugetului local şi s-ar putea să-i cauzeze grav, dacă continuă.
,,Apreciez modul în care domnul Ştefănescu îşi face treaba acolo, dar ar fi cazul să mai dirijeze şi acasă nu numai în alte oraşe, aşa ar scuti câte 20 milioane lei pe fiecare spectacol. Domnul Ştefănescu are câte 18-25 invitaţi la fiecare spectacol, fiecare este plătit cu câte 10 milioane de lei şi dacă te uiţi în sală la numărul specatatorilor nu cred că merită investiţia. Ar trebui să fie foarte atent cum se,, mişcă” anul acesta, pentru că şi eu  o să fiu foarte atent la ce se întâmplă acolo”, a declarat Gigi Matei.
În urma unei promisiuni asemănătoare Teatrul Ariel s-a ales cu un buget înjumătăţit, dacă dirijorul Ştefănescu îşi va boicota propria instituţie de cultură în continuare va avea aceeaşi soartă, poate chiar mai rău.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.