279 total views

ziareFlorin Brăgău abandonează…

Oricum, îl atenționăm pe primarul Râmnicului că nu a scăpat de vizorul DNA. Se pare că primarul a uitat, efectiv, de abuzul comis înainte de arestarea sa, când a acordat cu titlu gratuit un punct termic din Traian unei fundații care a funcționat ca paravan pentru una dintre publicațiile locale. Domnule primar Gutău, din câte știm și noi, și dumneavoastră, publicația VOCEA VÂLCII funcționează și în prezent în sediul concesionat de dumneavoastră (Primăria Râmnicului) fundației ORPHEUS. Concesiunea a fost făcută în 2009 și acordată cu titlu gratuit pe o periodă de 15 ani cu posibilitatea prelungirii pe încă 10 ani.

Homosexualii, defloratele și sfânta taxă

Managerul Bisericii, mitropolitul Vladimir spunea că “din mărturisirile pe care fetele le fac la spovedanie preoților noştri, 85 la sută din cele care au vârsta de 20 de ani nu mai sunt virgine. Povestesc nişte lucruri pe care nu le-am văzut nici în filmele porno. Cred că ar trebui să revenim la valorile noastre moldoveneşti de pe vremea lui Ștefan cel Mare. Domnitorul niciodată nu s-ar fi însurat cu o femeie nevirgină şi, să nu uităm, a avut vreo 5 soții! Dacă şi băieţii din ziua de azi ar avea minte şi nu s-ar însura cu fete păcătoase, am rezolva problema. Dar pentru că băieţii sunt proşti, am luat decizia de a nu mai cununa fete deflorate!”

Percheziţii în Vâlcea la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani

La data de 21 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sprijiniţi de cei din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale-Poliţia municipiului Râmnicu Vâlcea şi de luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale efectuează 4 percheziţii la 2 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni economice. În fapt, în perioada iunie – decembrie 2014, cei în cauză în calitate de administratori la două societăţi comerciale cu sediile în municipiul Râmnicu – Vâlcea, ar fi efectuat achiziţii intracomunitare de bunuri fără a înregistra şi declara operaţiunile comerciale şi veniturile realizate.

Ministrul Economiei, despre Oltchim: Combinatul a fost ofertat la 160 de companii!

„De la lansarea procesului de vânzare s-au făcut paşi importanţi de către Oltchim pentru a asigura un proces transparent şi nediscriminatoriu. În acest sens, au fost trimise la peste 160 de entităţi informaţii generale despre companie. Până la sfârşitul lunii aceştia au timp să îşi exprime interesul de cumpărare pentru a intra în următoarea fază a procesului de vânzare”. «Până la finalul anului cred că vom avea o ofertă angajantă de la un investitor, străin sau român. Climatul este foarte bun acum pentru găsirea unui investitor care să continue să dezvolte partea viabilă a Oltchim», a spus viceprim-ministrul Borc.

Consiliul Județean Vâlcea a împrumutat bani de la Finanțe pentru finalizarea proiectului “Mirajul Oltului”

Luni, 19 septembrie, a avut loc o şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean care a avut un singur punct pe ordinea de zi. Consilierii judeţeni au aprobat, la propunerea Executivului Judeţean, contractarea unui împrumut în valoare de 5.550.000 lei de la Ministerul Finanţelor Publice din venituri din privatizare, pe o perioadă de 10 ani, pentru finalizarea proiectului „Mirajul Oltului – extinderea infrastructurii turistice de agrement a staţiunii Călimăneşti- Căciulata”.

Cămin de bătrâni desfiinţat

E oficial! Caminul de bătrâni din Balceşti se va desfiinţa. Consilierii locali vor vota săptămâna viitoare închiderea acestuia pe motiv că nu au fonduri să-l întreţină. Cei 50 de bătrâni internaţi aici în acest moment nu ştiu ce se va întâmpla cu ei, în timp ce angajaţtii, 30 la număr, vor fi trimişi acasă. Soarta căminului de bătrâni din Bălceşti, înfiinţat în urmă cu aproximativ cinci ani în fostul spital orăşenesc, instituţie desfiinţată de Ministerul Sănătăţii de la acea vreme, a fost decisă încă de acum câteva luni. Rămas fără finanţare din partea Ministerului Muncii de la sfârşitul anului trecut, căminul a supravieţuit anul acesta cu ajutor de la Consiliul Judeţean Vâlcea care a alocat din bugetul propriu fondurile necesare cheltuielilor pentru salarii şi pentru hrana bătrânilor institutinalizaţi. La finalul verii însă, conducerea forului judeţean a anunţat că nu mai dispune de bani, astfel că a propus Consiliului Local Bălceşti, ca solutie salvatoare, transformarea căminului în centru de îngrijire pentru pesoanele cu dizabilităţi. Consilierii locali au respins propunerea, astfel că edililor nu le mai rămâne decât varianta închiderii azilului.

Turismul balnear nu există pentru “şefimea” judeţului!

În campaniile electorale, este mereu o referință a platformei program pentru toate partidele și toți candidații. După vot, însă, atunci când faptele se impun, si¬tuația nu sare de stadiul de gar¬gară. Vorbim, evident, despre tu¬rismul vâlcean pe care autoritățile județului, indiferent de coloratura lor s-au angajat „să-l ajute, să-l sprijine, să-l dezvolte ș.a.m.d”. Săptămâna aceasta, conducerea politică și administrativă a Vâlcii a mai ratat o șansă de a demonstra că-i pasă cu adevărat și că este gata să treacă la fapte.
După cum v-am informat și în edițiile noastre precedente, Orga¬ni¬zația Patronală a Turismului Bal¬near din România (OPTBR) a or¬ga¬nizat în perioada 21-23 septem¬brie, la Călimănești-Căciu¬lata, în Com¬plexul Cozia, cea de a XII-a ediție a Bursei și Forumului de Tu¬rism Balnear, eveniment special¬i¬zat, cu participare națională și internațională. Bursa și Forumul de turism balnear se organizează anual, cu sprijinul membrilor OPTBR, în diferite stațiuni bal¬nea¬re din țară, în mod itinerant, pentru a oferi acestora posibilitatea să-și pre¬zinte potențialul natural, infra¬struc¬tura turistică și de trata¬ment/spa/wellnes, serviciile, posi¬bi¬li¬tățile de agrement și de relaxare sau de cunoaștere a împrejurimilor.

Lucrările la bretelele de legătură cu Pasajul Tudor Vladimirescu încep anul viitor

“Disconfortul provocat de această lucrare, care pare că nu se mai termină, oamenilor este deja destul de mare. ştim că proiectul a fost făcut în grabă, ştim că au fost zeci şi sute de neconformităţi, dar, până la urmă, trebuie finalizat. Avem bani să-l încheiem şi am discutat cu dirigintele de şantier, cu constructorul. Normal că nici mie nu-mi convine ritmul dar nu putem nici rezilia contractul. Timpul care ar trece până la un nou contract, licitaţii, contestaţii, evaluări, ar fi timp care s-ar pierde din lucrarea efectivă. Insist ca în toamna viitoare să avem deja centrul realizat”, a spus Gutău, pe şantierul lucrărilor. Primarul a vizitat şi şantierul Complexului de Agrement Ostroveni ştrand şi a declarat că şi aici “lucrările s-ar putea încheia până la începutul sezonului estival din 2017”. Mircia Gutău a anunţat, totodată, că, în primăvara anului viitor, vor începe lucrările la completarea celei de-a doua artere nord-sud a oraşului.

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.