5,402 total views

SC Maridor SRL, un client vechi al publicației, un protejat al fostului director Prală Ștefan, intră iar în atenția noastră, și acum cu adevărat și a Poliției care chiar face verificări și nimic nu se va mai putea mușamaliza, fiind surprins de un cetățean pe pârâul Bistricioara exploatând balast în zone neautorizate, spunem noi.

 

De data aceasta, pe strada Romanii de Sus, o zonă greu accesibilă autorităților și cu un trafic auto care nu deranjează, un cartier cu o populație de 80% fără carte, și fără a jigni pe nimeni, dorind să scoatem în evidență doar faptul că respectivii nu cunosc nimic despre astfel de lucrări, deci nu are cine să pună întrebări cu privire la mașinile existe în pârâu, Maridor nestingherit „lucra” la consolidarea grămezilor de nisip și pietriș din balastiera deținută la granița localității Bunești cu Mihăești.

Spuneam într-un recent articol că Țigaret ia decizii suspecte și încearcă din răsputeri mușamalizarea sesizărilor de furt de balast și nu am greșit când am spus acest lucru. Iată că zilele trecute, mai exact miercuri 17 iunie, un nou agent economic, cu domeniul de activitate exploatare agregate minerale, și nu numai, se desfăta în pârâul Bistricioara (denumire veche Romanii de Sus) în afara perimetrului autorizat care era mult mai la vale de zona în care a fost surprins de trecătorul care ne-a transmis mai multe imagini de la fața locului, dar și locația.

Iară cu nu am greșit nici când am spus că dezastrul ecologic pe pârâurile din județul Vâlcea continuă, pentru că nisipul și pietrișul sunt la mare căutare în lucrările obținute inclusiv de constructorii proprietari de balastiere. Exploatarea acestor agregate deși reprezintă o importantă sursă de venit pentru constructori, vedem că nu reprezintă o prioritate pentru ABA Olt/SGA Vâlcea, ca perimetrele date în exploatare să și le și verifice.

 

Constructorii sunt lăsați să-și facă de cap fix în pârâuri unde intră cu utilajele tip basculante, lucru total interzis de lege pentru că în pârâuri se intră doar cu utilajele tip excavator și sub nici o formă cu mașinile de tonaj greu care până la zona de încărcare distrug totul în cale, așa cum se poate observa din imaginile alăturate. Și, deși nu e treaba noastră că spațiul verde distrus de roțile utilajelor grele aparține măicuțelor, e treaba noastră să dovedim prin aceasta că zona exploatată nu le aparține, neavând drum făcut până la pârâu, pe zona lor autorizată existând drum făcut special, aici nu.

Mai mult, verificările efectuate la fața locului cu persoane autorizate, întăresc faptul că SC Maridor SRL, are autorizație de exploatare pe Bistricioara, așa cum spuneam, dar în altă zonă, departe de locul distrus unde era campat și exacavatorul, semn că mai urmau și alte acțiuni de intervenție. În râu, se poate vedea din imagini, basculanta calcă apa intrând pentru a fi încărcată de excavatorul ascuns în tufe, dar ale cărui șenile au lăsat urme vizibile și găsite a doua zi ca și cum atunci trecuse. Tot în pârâu sunt grămezi de pietriș lăsate probabil pentru o altă zi „de muncă”.

Așa își fac constructorii treaba când inspectorii IBA Olt sau inspectorii teritoriali ai SGA Vâlcea nu ies din birou decât sâmbăta, la comanda lui Țigaret, dar pentru a acoperii furăcioșii. Șef SGA Vâlcea – Moroiu Elena – activează la comanda altora, noul șef IBA Olt nu este lăsat să-și coordoneze echipa, iar Țigaret efectiv urlă cât îl țin plămânii că toți i se subordonează lui și el decide pe cine trimite, unde și când.

Despre autorizarea Maridor pe pârâul Bistricioara, pe care îl bănuim tot de furt de balast, dar lăsăm Poliția să facă verificările, „invidioșii” spun că ar fi terminat de foarte mult timp exploatarea din perimetrul autorizat, dar că ABA/SGA nu îi face recepția lucrărilor special pentru a mai putea exploata și în perimetrele neautorizate, fluturând „proștilor”, așa cum a crezut Țigaret că-mi flutură mie și nu mă prind, autorizațiile pe alte coordonate.

Din nou venim în ajutorul serviciului de investigare a criminalității economice

Și le reamintim că nu trebuie să uite de cel mai important lucru în verificările de furt de balast și anume, că pentru clarificarea situației trebuie confruntate coordonatele zonei unde a fost identificată exploatarea de agregate minerale cu coordonatele punctelor perimetrului de exploatare autorizat. Pentru a clarifica situația trebuie solicitată prezența unui inginer topo de specialitate care în urma măsurătorilor topo cu aparatura din dotare va putea concluziona în mod cert, legal și autorizat, dacă și lucrările lui Maridor, identificate, sunt sau nu legale.

CÂT TIMP CONDUCEREA ABA OLT VA MAI ACTIVA ÎN FOLOSUL BALASTIERIȘTILOR CARE FURĂ ZI SI NOAPTE, ÎN LOC SĂ VERIFICE ZI SI NOAPTE CURSURILE DE APĂ DIN CARE SE TOT EXPLOATEAZĂ ILEGAL !?!?

FURTUL DE BALAST ÎN ACESTE ZILE PLOIOASE ESTE LA MARE CĂUTARE,  DEOARECE APA SPALĂ URMELE, DAR CONDUCEREA ABA OLT ARE ALTE PREOCUPĂRI !!! 

Așteptăm cu real interes ca Ministerul Mediului care lucrează la aplicația “inspectorul balastierelor”, care va permite urmărirea fiecărui camion cu pietriș sau nisip, să finalizeze acest program cât mai repede, pentru ca dezastrul ecologic să nu se transforme într-unul de altă natură. Utilajele vor fi monitorizate prin satelit, iar incursiunile în albiile de râu vor fi mai ușor de observat și sancționat.

ACEST ARTICOL ESTE SESIZARE PUBLICĂ PENTRU IPJ VÂLCEA

 

PE ACEASTĂ TEMĂ MAI PUTEȚI CITI 

AUDIO/FOTO STRIGĂT de DISPERARE! AMENINȚĂRI cu MOARTEA pentru că Ștefan Prală și Daniel Băviță acoperă balastieriștii care exploatează ilegal!?

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.