278 total views

Mircia Gutău refuză să pună pe ordinea de zi a ședinței ordinare de miercuri, 29 martie a.c., modificarea Hotărârii nr. 26/31.01.2017 a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea în sensul includerii Grădiniței nr. 7 în rețeaua școlară 2017 – 2018. Această modificare ar fi putut să mai facă parte și din ordinea de zi a ședinței extraordinare din data de 15 martie a.c.. Comitetul de Părinți a făcut numeroase demersuri pentru rezolvarea situației, la baza lor stând adrese către – ISJ Vâlcea, CL Municipal, Ministerul Educației Naționale, mass-media locală și națională.

Grădinița nr. 1 Nord – mansarda neautorizată

Menționăm faptul că noi, publicația ”Timpul de Vâlcea”, am făcut la rândul nostru diferite demersuri pentru a prezenta, cititorilor noștri, cât mai bine situația creată la Grădinița nr. 7, dar suntem împiedicați să obținem documentele ce pot sta la baza demersului jurnalistic și ne-am bazat doar pe declarații. Concret, nu înțelegem nici noi de ce se refuză cu atâta obstinație adăugarea unității de învățământ în rețeaua școlară 2017 – 2018, atâta timp cât din declarațiile luate celor implicați, reiese că este o eroare fizică, adică s-a omis. Unde este teama? Comitetul de Părinți cere doar adăugarea acesteia în rețeaua școlară. Nu sunt motive de revocare, pentru că actul administrativ este legal în ceea ce privește aprobarea rețelei, doar conținutul nu este complet, iar omiterea grădiniței nu este motivată. Proiectul de Hotărâre nu are atașată această motivare. În altă ordine de idei, Mircia Gutău ne-a declarat că nu-l interesează clădirea și că tot ce se spune în oraș sunt ”aberații a la Vâlcea”. Atunci, îi transmitem edilului să accepte pe ordinea de zi a ședinței de miercuri 29 martie, modificarea Hotărârii respective si să lase grădinița să funcționeze așa cum este încă din anul 1960. Mai mult, domnule primar, anumite declarații nu se leagă din moment ce doriți mutarea copiilor de la grădinița 7 la grădinița nr 1 Nord. La ora actuală ei nu există și atunci ne întrebăm cum vreți să-i mutați dacă nu puneți pe ordinea de zi modificarea hotărârii, adică să-i adăugați în rețeaua școlară? Ce mutați dacă acești copii nu există, onor domniilor voastre care habar nu aveți ce hotărâri faceți?

Gradinița nr. 7 Nord are toate avizele de funcționare, nu există cerere de retrocedare sau plângeri împotriva cadrelor didactice, iar costurile funcționării acesteia, invocate de municipalitate sau Inspectoratul Școlar Județean, sunt infime. Mai mult, a fost susținută la finele lunii februarie o ședință cu părinții pentru a discuta și găsi o cale de rezolvare, ședință la care au fost invitați să participe atât primarul Mircia Gutău cât și Andra Bica – inspector școlar general. Nici unul dintre aceștia nu au fost prezenți la respectiva ședință.

Mai jos vă prezentăm textul trimis de Comitetul grădiniței către televiziunile naționale și presa scrisă

” Vă solicităm sprijinul în demersul nostru de a împiedica autoritățile publice locale din Râmnicu Vâlcea în a desființa unica gradiniță cu program normal din tot Cartierul Nord al municipiului, în pofida solicitării părinților preșcolarilor care frecventează această grădiniță, precum și a locuitorilor acestui cartier. Este vorba de Gradinița nr. 7 cu program normal din Râmnicu Vâlcea și cu sistem tradițional de învățământ. Are toate avizele necesare pentru buna funcționare a acesteia ca unitate de învățământ unde își desfășoară activitatea, zilnic, 61 de copii în trei grupe. Nu există cerere de retrocedare a clădirii, nu există plângeri împotriva cadrelor didactice, iar costurile sunt infime raportate la bugetul municipalității. Este una dintre cele mai vechi gradinițe din municipiu. Avem un document care atestă funcționalitatea ei ca unitate de învățământ – mai precis gradiniță – încă din anul 1960. Cu toate acestea autoritățile locale abilitate nu au introdus-o prin Hotărârea Consiliului Local nr. 26/31.01.2017 în rețeaua școlară adoptată pentru anul 2017-2018 și nu se face nici o mențiune cu privire la ea – nici nu e desființată, nici arondată la altă unitate de învățământ cu personalitate juridică. Pur și simplu, cei 61 de copiii care o frecventează sunt lăsați în voia sorții, fiind lipsiți de dreptul de a frecventa o unitate de învățământ. Putem spune că prin această măsură au fost încurajați de către Consiliul Local Râmnicu Vâlcea, Primarul Municipiului Râmnicu Vâlcea și Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea să abandoneze această formă de învățământ.
În data de 28.02.2017 la sediul Grădiniței nr. 7 Rm. Vâlcea s-a ținut o ședință pe această temă, la care au participat peste 100 de persoane (părinți, viitori părinți, locuitori ai cartierului). Deși s-au trimis invitații Primarului mun. Rm. Vâlcea și inspectorului școlar general din Vâlcea, nimeni din partea acestor instituții nu s-a prezentat. Pe data de 01.03.2017 am înregistrat la sediul Primăriei mun. Rm. Vâlcea și la Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea un înscris prin care solicităm modificarea Hotărârii nr. 26/31.01.2017 a Consiliului Local Rm. Vâlcea în sensul includerii acestei unități de învățământ în rețeaua școlară. Până la această dată (23.03.2017) nu am primit un răspuns, mai mult, nici nu a fost trecut subiectul în ședința extraordinară a Consiliului Local ce a avut loc la 15.03.2017. În schimb, se urmărește acum mutarea copiilor la altă grădiniță – respectiv Nord 1, la mansardă (unde nu sunt avize de funcționare – cel putin de la ISU), unde sălile sunt subdimensionate raportat la numărul de copii dintr-o grupă, iar spațiul exterior este impropriu pentru a-și desfășura activitatea preșcolarii pe perioada timpului frumos (sunt peste 300 de copii în prezent la Gradinița Nord 1). Ne-am adresat și presei locale (Curierul de Râmnic, Curierul de Vâlcea, etc.), însă cei de la ”Timpul de Vâlcea” au fost singurii care au făcut un reportaj pe această temă, cu documentare în teren. Și Ministerul Educației Naționale a fost înștiințat pe data de 19.03.2017. Impactul pe care l-ar avea implicarea dvs. cred că ar fi hotărâtor în decizia autorităților publice locale competente în soluționarea situației Grădiniței nr. 7 cu program normal din Rm. Vâlcea, care ne dorim să fie reintrodusă în rețeaua școlară și să funcționeze în aceeași locație”.

Cu considerație,
Comitetul de Părinți al Grădiniței nr. 7 cu program normal Rm. Vâlcea

Grădinița nr. 1 Nord nu are autorizație ISU și nici săli libere. La ora actuală în incinta clădirii își desfășoară activitatea 213 copii în grupele mici, mijlocii și mari, două grupe de creșă – 40 copii și două clase de Step. Chiar dacă nu are autorizație, mansard este ocupată 90%.

pe aceeași temă puteți citi și

 

Clădirea care aparţine grădiniţei nr. 7 Nord nu-l interesează pe Gutău!

Consilierii lui Gutău continuă recensământul copiilor la Gradiniţa nr. 7 Nord

Adresa trimisă de Comitetul de Părinți către Consiliul Local din 01 martie 2017

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.