1,433 total views

Peste 100 de mii de voturi exprimate în prima săptămână pentru “Destinația Anului 2023 în România”, iar printre participanți regăsim Live Music Summer Camp Brezoi, municipiul Râmnicu Vâlcea, orașul Călimănești, orașul Ocnele Mari și Conacul lui Maldăr.

Asociația Turistică „Descoperă Vâlcea” ne transmite comunicatul de presă din partea organizatorilor competiției – „Destinația Anului 2023 în România” –  și ne anunță astfel că în prima săptămână de votare pentru această competiție peste 100 de mii de voturi au fost exprimate pentru destinațiile înscrise în concurs. Situația este una extrem de strânsă, cu bătălii intense pentru primele poziții și cu posibilitatea ca oricare dintre destinațiile înscrise să revendice un loc pe podium.

În urma nominalizărilor primite din partea publicului, peste 100 de destinații turistice din România s-au înscris formal în Clubul Destinația Anului. 60 dintre acestea, finalistele, se luptă în nouă categorii.

Cea mai disputată categorie este “Atracții Cultural-Educative”, categorie prezentată de BCR. Competiția este una extrem de strânsă în acest moment, cu o diferență de mai puțin de 100 de voturi între deținătoarele primelor trei locuri din clasament: Palatul Culturii Iași, Cetatea de Scaun a Sucevei și Castelul Corvinilor.

Destinații participante în categorie – Castelul Bran sau Muzeul ASTRA, Live Music Summer Camp Brezoi, Muzeul Maramureșului, Cetatea Oradea sau Museum of Romanian Records luptă intens pentru a câștiga sprijinul publicului și pentru a urca în top.

În categoria “Orașe care inspiră”, bătălia pentru locul 1 se dă între finalistele de anul trecut, Iași și Brașov, însă Oradea, Constanța, Timișoara sau Râmnicu Vâlcea câștigă și ele tot mai mult teren.

În categoria “Comori naturale”, prezentată de Asociația de Ecoturism din România, Ținutul Zimbrului, județul Neamț, Țara Dornelor și Țara Hațegului ocupa deocamdată primele trei locuri. Urmează destinații precum Colinele Transilvaniei, Pădurea Craiului, Munții Apuseni, Geoparcul Carpaterra, Eco Maramureș sau Băile Tușnad.

În categoria “Tărâmuri cu istorie și tradiție”, Ținutul Mănăstirilor din Bucovina conduce momentan în clasament, dar bătălia este strânsă cu Tărâmul Sfinților Botoșani și cu Țara Făgărașului.

În categoria “Stațiuni turistice”, bătălia pentru primul loc se dă pentru moment între Călimănești și Mamaia, urmate de Rodna, Polovragi, Ocnele Mari, Vama Buzaului și Săcuieu.

În categoria “Parcuri de distracție și aventură”, Dino Parc Râșnov, Dinosaur World Transylvania și Zaga Zaga se luptă pentru primul loc în categorie, iar Paradis Land Neptun sau Brizo pot prinde un loc pe podium dacă își mobilizează susținătorii.

Competiția este foarte strânsă și la categoria “Resort-uri”, poza momentului arată Green Village Resort, Teleferic Grand Hotel și Dana Resort ocupând primele trei poziții, urmate îndeaproape de Bacolux Koralio și Alma Health & Spa Retreat.

În categoria “Boutique”, prezentată de EpicVisits.com, Conacul Archia, Casa de sub munte se află în fruntea clasamentului dar având un avans fragil față de Conacul lui Maldar, Atra Doftana și Pleiada Boutique Hotel, Hadar Chalet, Akasha Wellness Retreat, Castle Hotel Daniel și Royal Boutique Hotel.

La categoria “Experiențe Gastronomice”, prezentată de Asociația Gastro Local, Casa Terra și Valea Verde Retreat se luptă pentru primul loc, urmate îndeaproape de Punct gastronomic local Bilbor, Gastro Local Mihaela Bulboaca, Maridor, Restaurant Kibuț, Gastro Local Delia Gal și Gastro Local Alina Tonie.

Cu 100.000 de voturi exprimate în primele 7 zile de votare, și încă 10 zile rămase până la încheierea acestei etape, rezultatele momentului pot fi oricând răsturnate, pe măsură ce toți mai mulți români intră și votează pe platforma destinatiaanului.ro. Mobilizarea comunității din jurul unei destinații poate înclina balanța decisiv. Votul publicului va conta pentru una sau doua treimi din scorul total, alături de o treime obținută prin votul unui juriu format din peste 100 de experți și lideri de opinie, și de o treime obținută prin opinia publică națională reprezentată în premieră prin rezultatele Cercetării Sociologice Destinația Anului.

Palatul Culturii din Iași va fi scena pe care vor fi anunțate destinațiile turistice câștigătoare în fiecare categorie în cadrul Galei Destinația Anului 2023, prin susținerea Primăriei Municipiului Iași ca Gazdă și Partener Principal. Toate cele nouă destinații câștigătoare în categoria lor vor fi prezentate în cadrul emisiunii “Destinația Anului” pe PrimaTV, începând cu Iunie 2023.

Votați, fiecare vot contează!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.