247 total views

Cu prilejul prezentării raportului de activitate al CET Govora SA (marţi, 31 ianuarie 2017), în şedinţa Consiliului Judeţean Vâlcea, administratorul special Ştefan Prală dădea asigurări că nu sunt probleme în privinţa stocurilor de cărbune pentru începutul anului. “Există cantitate suficientă de cărbune atât în exploatare, cât şi în stoc. Nu ne facem probleme privind furnizarea de energie electrică şi termică”, susţinea Ştefan Prală.

foto/gazetavalceana

Cu câteva zile înainte, directorul Ludovic Zelici, adevăratul specialist în domeniul producerii de energie electrică şi termică de la CET, spunea în cadrul unei şedinţe la Instituţia Prefectului de Vâlcea că societatea mai are un stoc de cărbune doar pentru următoarele nouă zile. “Nu sunt probleme. Avem un stoc de 84.000 de tone de cărbune. Consumul zilnic era de 6.300 de tone, dar ni s-a cerut suplimentarea de cărbune pe zi. Avem cărbune pentru nouă zile, iar dumneavoastră (prefectul Radu Renga – n.r.) aţi anunţat avertizare de ger pentru câteva zile. După aceea nu se pune problema, pentru că se transportă”, spunea Zelici.

De atunci, CET Govora a întrerupt deja, anunţat, căldura şi apa caldă de două ori în oraş, o dată chiar câteva zile la rând, motivând necesitatea reparării unor avarii. Joi, 9 februarie, un nou anunţ de “verificări ale reţelelor” a fost afişat pe uşile mai multor scări de bloc din diverse zone ale oraşului, locuitorii temându-se că vor fi luaţi pe nepregătite de o eventuală nouă întrerupere temporară a furnizării agentului termic. Asta tocmai când vremea s-a răcit din nou, a început să ningă, iar prognozele meteo sunt tot mai alarmante.
Pe site-ul societăţii nu este niciun anunţ postat şi nici presa locală nu a primit un comunicat în acest sens. Angajaţi de la Direcţia Termoficare ne-au recunoscut că, din cunoştinţele lor, sunt în continuare emoţii în privinţa stocului de cărbune necesar, disponibilităţile financiare limitate nepermiţând CET să cumpere din timp cantităţi care să îi permită să stea liniştită din punctul ăsta de vedere pe întreaga durată a sezonului rece. “Sunt probleme şi cu reţelele, care cedează frecvent la temperaturi foarte joase şi asta e cauza intervenţiilor atît de dese”, ne-a spus un inginer de la Termoficare Urbană.
Chiar dacă societatea este în insolvenţă (sau cu atât mai mult), administratorii judiciari şi speciali ai CET Govora au obligaţia să informeze din timp populaţia dependentă de căldură şi apă caldă furnizate în sistem centralizat şi nu doar prin bileţele lipite pe uşile scărilor de bloc.

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.