336 total views

Se pare că exemplul lansat de Complexul Expoziţional Seaca a fost preluat cu succes şi de către cei de la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ADI Apa Vâlcea, unde preşedintele ar beneficia de o indemnizaţie lunară de 6000 lei, adică 60 milioane lei vechi, pe modelul de la Seaca. Cei şase angajaţi ai Asociaţiei nu o duc nici ei prea rău, fiecare încasând lunar un salariu mediu de 3000 lei. Se pare că anul trecut, directorul Răzvan Ionescu ar fi cheltuit aproximativ 300 milioane de lei vechi numai pe combustibil, o adevărată performanţă în cheltuirea banilor. La Centrul expoziţional Seaca primul director liberal a cheltuit câteva sute de milioane de lei numai pe dotarea centrului cu…scaune şi birouri. Directorul şi-a dat demisia, dar nimeni nu a recuperat prejudiciul creat.

foto/saptamana.net

Constantin Rădulescu a făcut cadou liberalilor şefia ADI Apa Vâlcea

Bătaie pe conducerea ADI Apa Vâlcea. Săptămâna aceasta, primarii PSD şi PNL au fost la un pas de a-şi căra pumni în cap unii altora, la propriu, din cauza modului de desfăşurare a şedinţei pentru alegerea preşedintelui Asociaţiei. Pesediştii şi liberalii s-au suspectat reciproc de fraudarea votului, plus că cele 14 localităţi vâlcene care au solicitat intrarea în Asociaţie au fost refuzate.
Iniţial, liberalii au avut în sală doar 29 de primari şi un reprezentant al Consiliului Judeţean, pe consilierul liberal Gheorghe Vieru, iar PSD – 32, comuna Livezi neavând nici primar, nici reprezentant mandatat, fapt care a creat un dezavantaj de 4 voturi pentru PNL. Nevroza s-a declanşat din cauza celor trei primari care au refuzat să participe personal la şedinţă şi şi-au mandatat reprezentanţi: Băile Govora, Sălătrucel şi Milcoiu, ultimul revenind la sentimente mai bune la momentul votului, un vot venind de la primarul independent Dumitru Pirneci.
În final, PSD a constat că a pierdut şefia ADI Apa Vâlcea din cauza trădătorilor din propriul partid. Cum organizaţia vâlceană a ajuns un sat fără câini după moartea liderului Ion Cîlea, nimeni nu ştie cine a trădat cauza partidului. Trecând peste faptul că lucrările şedinţei au fost supravegheate de consilierii judeţeni şi de toţi parlamentarii PNL, deci şi de liderul Cristian Buican, un lucru este cert… liberalii au câştigat meciul cu PSD datorită negocierilor directe cu nemulţimiţii din partid sau, după afirmaţiile unora, chiar cu liderul interimar al PSD, deputatul Costantin Rădulescu, prezent şi el la dezbatere. Astfel, contrar aşteptărilor, liberalii au obţinut 33 de voturi pentru candidatul Robert Schell, primarul oraşului Brezoi, iar social democratul Sorin Ghiţă, primarul comunei Vlădeşti, a obţinut doar 30 de voturi, dar a rămas membru în Consiliul Director, adică ceva mai mult decât nimic, dacă ţinem cont de faptul că respectivul primar cochetează destul de des cu Dreapta. Şi dacă ţinem cont şi de jaful practicat anul trecut în cadrul Asociaţie, păruiala între cele două tabere este mai mult decât justificată. Surse din PSD au afirmat că PNL nu ar fi preluat niciodată şefia Asociaţiei dacă Ion Cîlea mai trăia. Social democraţii susţin că actualul lider interimar, deputatul Constantin Rădulescu s-a dovedit a fi un negociator suspect de slab, acesta pierzând toate meciurile cu liberalul Cristian Buican.

 

 

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.