175 total views

Consilierii PSD şi PNL nu au avut timp de negocieri pentru stabilirea unei majorităţi şi la prima şedinţă după ruperea USL încă a funcţionat alianţa. Voicu nu a fost schimbat de Georgescu. Situaţia de la Apavil rămâne în ceaţă.

Mult mai multă lume ca de obicei a fost prezentă la prima şedinţă a Consiliului Local de după ruperea oficială a USL România. Pentru prima dată în sala maare a Primăriei Râmnicu Vâlcea au fost cei mai mulţi pepededişti pe metrul pătrat, în frunte cu preşedintele partidului, Cristinel Marian. Şi deputatul vâlcean şi colegii săi de partid au venit să vadă “live” cum avocatul Iulian Voicu avea să îşi piardă postul de consilier şi în locul său să fie numit Tiberiu Georgescu, actualmente consilier judeţean.

Voicu s-a salvat. Deocamdată!

Conform legilor în vigoare, la primul punct al ordinii de zi, aleşii locali din municipiu trebuiau să ia act de retragerea sprijinului politic al lui Voicu şi de schimbareaa sa cu următorul membru supleant pe listele PPDD de la alegeri, Tiberiu Georgescu. Avocatul a fost, însă, mai repede de mână şi a contestat în Contencios Administrativ dar şi la Comisia de

Litigii a formaţiunii politice decizia deputatului Marian Cristinel. Cum a depus, tot în termen util, actele la secretariatul Consiliului Local, primarul Emilian Frâncu a decis scoaterea de pe ordinea de zi a pierderii calităţii de consilier local. Imediat după aflarea veştii, pepedediştii au plecat val-vârtej din sala de şedinţe. Şeful partidului lui Dan Diaconescu nu a dorit să dea declaraţii de presă dar a îngâmat, pe scările primăriei, că Voicu avea dreptul să conteste şi că nu s-au terminat negocierile între el şi Ion Câlea pentru stabilirea unei majorităţi în Consiliul Local şi Consiliul Judeţean.

Banii europeni de la Apavil rămân în aer…

În ceea ce priveşte restul proiectelor de hotărâre aflate pe ordinea de zi, toate au trecut fără probleme, Gigi Matei şi restul pesediştilor votând “în linie” alături de penelişti, ca în vremurile de iubire maximă din USL. Mai mult decât atât, la multe decizii a fost unanimitate, semn că nici consilierii PDL nu ştiu încă în ce barcă să sară după ruperea alianţei. Probleme au fost numai când a venit vorba de “buba” Apavil. Primarul Emilian Frâncu a dorit revocarea HCL nr. 151/2013 referitoare la completarea HCL 298/147 din 20 noiembrie 2012, adică revocarea hotărârii prin care Floricel Cristian Ştefan, Popescu Vasile şi Lucian Tănăsescu au fost desemnaţi să completeze Consiliul de Administraţie la Apavil. Şi mai precis, revocarea lui Vasile Popescu, care nu îndeplineşte criteriile şi avizul specialiştilor cu o altă persoană. Consilieri PDL, PSD, UNPR dar şi cei doi de la PPDD s-au abţinut şi propunerea legislativă nu a trecut la vot. În aceste condiţii, Apavil rămâne în aer şi şansele de a accesa banii europeni sunt minime. Interesant este cine îşi va asuma acest eşec în condiţiile în care în politica vâlceană e degringoladă totală. Şi e numai începutul!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.