419 total views

Încă se mai lucrează în comunele judeţului Vâlcea, la refacerea a ceea ce ploile de la sfârşitul lunii iulie, mai exact 29 iulie, au stricat : poduri, podeţe, case sau drumuri rupte.

Ieri am vizitat comuna Stoeneşti care a fost afectată de aceste inundaţii. Primarul comunei, Fredi – cum îi spune toată lumea – ne-a dus în zonele unde, de mai bine de patru zile, se lucrează cât e ziua de mare. Mai exact, am fost şi am văzut cum se lucrează la decolmatarea pârâurilor Cacova şi Dobriceni.

‘’Se lucrează la decolmatarea pârâurilor Cacova şi Dobriceni. Lucrăm de aproximativ patru zile cu un buldozer şi un escavator trimise de ABA Olt – şi pentru că tot am amintit, pe această cale, vreau să-i mulţumesc domnului director Daniel Băviţă, pentru tot sprijinul, dar şi domnului preşedinte Cîlea – utilaje care consumă foarte mult şi care au fost greu de adus aici şi totuşi, s-au găsit soluţii pentru a le trimite în localitate. În momentul de faţă, sunt la jumătatea lucrărilor – cu decolmatarea pârâurilor – rămânând să mai găsesc înţelegere la dumnealor să mi le mai lase o săptămână ca să definitivăm ceea ce am început, altfel nu se poate spune că am făcut ceva, decât dacă ducem la bun sfârşit ceea ce am început”, ne-a spus primarul Comunei Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă.

Decolmatarea pârâurilor mai sus menţionate, nu s-a mai făcut de mai bine de 40 de ani, ne-a spus primarul comunei, dar şi localnicii care, sunt chiar speriaţi de utilajele mari ce lucrează de patru zile pe pârâurile lor şi fac decolmatarea acestora. Unii dintre ei nu înţeleg de ce acest primar reuşeşte să facă atât de multe şi ceilalţi nu au reuşit. În acelaşi timp, sunt foarte multumiţi de faptul că este tot timpul printre ei şi îi întreabă de ce au nevoie, iar dacă mâine ar fi alegeri, spun că l-ar vota cu ochii închişi.

‘’Domniţă, eu vă spun sincer, că nu l-am votat pe domnul primar, dar data viitoare şi eu şi neamul meu, o să le spun la toţi să-l voteze, că este un primar cum Stoeneştiul nu a mai avut. Domnul primar mi-a dat şi numărul de telefon să-l sun la orice oră dacă am nevoie de ceva’’, ne-a declarat Vasile, un localnic al acestei comune.

Ce ne-a atras atenţia însă, a fost faptul că sătenii care îşi au gospodăriile pe marginea pârâurilor, erau acolo lângă inginerul Costinescu Cristian, cel care supervizează decolmatarea pârâurilor, şi lângă escavatorist, uitându-se şi aşteptând în acelaşi timp, să ajungă şi în dreptul lor, pentru a le arăta acestora cât să intre cu utilajul pe porţiunea respectivă, asigurându-se astfel că decolmatarea este făcută aşa cum trebuie şi la următoarele ploi, dezastrul care a fost să nu mai fie, sau să fie mult mai mic – cu natura nu te pui – nemaidistrugându-se gospodăriile lor.

Oamenii încă sunt şocati de ce au văzut în 29 iulie, mai ales că un cetăţean de-al lor a murit luat de ape.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.