242 total views

Prezent într-o emisiune la un post local de televiziune, Florin Brăgău a atacat fără scut și platoșă, tot ce era de atacat prin județ, doar cu țeapa cu Vlad luată din spatele siglei propriului partit.

Bragau - PRUL-a luat la ochi pe Dan Nițu spunând că dacă ”cineva îi vrea răul” de ce nu dă nume. A atacat CET-ul și pe consilierii Doru Filip, Cristi Iliescu, Eusebiu Vețeleanu și Tibi Georgescu, care ”taie frunze la câini”, spunând că lista viitorilor disponibilizați din CET ar trebui să înceapă cu ei.
Cel mai vehement a fost când s-a referit la primari: ”Mă uit la Voicești, cât s-a asfaltat… atâta este stratul de asfalt (gest care sugerează că asfaltul este subțire – n.r.) și am promis primarului că mă voi duce personal acolo, să nu cumva să comită încă o greșală, să-mi spună exact cui a închiriat izlazurile cum și cine și cu cine își face chermezele în fiecare aproape la două, la două săptămâni.Voi aduce document și acest primar îl voi duce eu la DNA cu documente .El mai are încă anchete acolo”. Acest mod de exprimare, din care nu prea înțelegi legătura dintre coada vacii și ștampila primăriei, este un fel de tocăniță verbală în care ingredientele: asfalt, izlaz, chermeze, cad rău la stomacul ascultătorului care și-ar fi dorit ca liderul județean al unui partid politic să reușească să ducă o idee până la capăt. Sigur, e greu să porți în spate un bagaj de cunoștințe despre limba în care te exprimi, e mai ușor să fi liderul unui partid, de la tribuna căruia să scuipi frănturi de idei și cuvinte. Nimeni nu trebuie să înțeleagă, important este să asculte cuvinte ”ce din coadă au să sune”, vorba poetului național.
În aceeași cheie de tribun, aflat în primii ani ai grădiniței politice, Florin Brăgău și-a arătat indignarea, dar și ”bătătura” călcată de primarii care-i deranjează oamenii: ”Să nu dea D-zeu să mă supere vreun primar și nu e o amenințare, e un dat de fapt, când îmi amenință oamenii în teritoriu cum sunt mulți, mulți primari (sic!), când au văzut că am organizații s-au dus și încearcă să amenințe. Voi merge în fiecare localitate, sunt un om bun, îmi dau haina de pe mine, dar să nu mă calci pe bătătură”.
Pentru a nu mai avea probleme cu ”bătătura”, îi sugerăm lui Brăgău să-și cumpere pantofi cu un număr mai mare, asta ca să nu plece desculț din politică atunci când îi va veni timpul.

O tempora…

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.