446 total views

….nu este legal să vă eliberez copie!

La Sutești, din două ședințe de Consiliu Local la care am participat, am observat că există un mare scandal între executiv și legislativ și pornește chiar de la primarul localității care sfidează consilierii în primul rând prin neparticiparea la ședințele ordinare/extraordinare și în al doilea rând că nu le eliberează documentele solicitate.

Adevărat, primarul este invitat la ședințe și poate să nu participe dacă nu dorește, dar nu luni de zile la rând, de bun simț fiind să fii prezent să-ți susții proiectele de hotărâre ca și inițiator și să-ți respecți înainte de toate cetățenii care te-au trimis pe fotoliul de primar, să le aperi interesele și nu să-i sfidezi. Prin neparticipare demonstrezi, tu ca edil oricare ai fi, că ești total dezinteresat de bunul mers al localității și implicit de rezolvarea problemelor cetățenilor, care spun că nu o găsesc pe primărița Lixandru mai niciodată în primărie atunci când au nevoie și sunt trimiși la plimbare, problemele lor rămânând mai mereu fără o rezolvare. Se pare că pentru Lixandru Carmen participarea la ședințele de CL nu este o prioritate, ședința din 28 martie 2019 fiind prima la care a participat după 8 luni de zile, cel puțin așa susțin consilierii din opoziție care dovedesc acest lucru cu toate ședințele înregistrate video și de unde se poate observa lipsa acesteia de la ședințe.

Lixandru ori nu cunoaște legea ori își bate joc de consilierii locali, din două una. Să-i spui unui consilier, atunci când îți solicită copie de pe un anume contract încheiat între administrație și un terț, să stea să-l studieze la primărie că nu poate să primească o copie că nu e legal, este ori bătaie de joc ori necunoașterea legii. În opinia noastră este doar bătaie de joc prin sfidare. În ziua de astăzi și un elev de clasa a VIII-a știe că poate primi de la o instituție publică aproapte orice document solicitat în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile publice, dar un consilier local..

Vom reveni!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.