246 total views

Preşedintele PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu, cu o experienţă de 20 de ani în PSD, nu ştie cum să-şi aleagă candidaţii pentru următoarele alegeri. Dacă fostul preşedinte, Ion Cîlea, nu mai e…cum să-şi asume el acum toată munca, pe care oricum alţii o fac, ele fiind doar cu numele preşedintele partidului roşu.

CR 1

Preşedintele PSD Vâlcea, deputatul Constantin Rădulescu vrea să-l vadă, cât mai repede, pe Dragnea înscăunat la şefia PSD. Noul lider al PSD Vâlcea a realizat că ,,clopotele” din partid ar putea să bată şi pentru el, nu doar pentru Victor Ponta, dacă la alegerile din 2016 nu obţine un scor satisfăcător. Campania pentru alegerile de anul viitor va fi prima organizată sub conducerea lui Rădulescu. După decesul fostului lider, Ion Cîlea, acesta s-a văzut total descoperit în gestionarea organizaţiei şi a campaniei şi a cerut ajutorul lui Liviu Dragnea care, se dă indisponibil până la numirea sa oficială de preşedinte al PSD, iar pentru asta e nevoie de un nou congres extraordinar. Cu toate că congresul a fost pus la cale din luna iulie, pesediştii vor ,,decide data marţi,15 septembrie, ora 11, în şedinţa Biroului Permanent National al PSD”. Aparent, idea a fost lansată de opt lideri din teritoriu care cred că alegerile pot fi pierdute din cauza interimatului: Bucureşti, Timiş, Ialomita, Bihor, Brăila, Arad, Bistriţa Năsăud şi Vâlcea.

Constantin Rădulescu recunoaşte că nu ştie ce să facă cu partidul

Constantin Rădulescu a declarat pentru Agerpres, vineri, 11 septembrie, că nu-l interesează foarte mult data, vrea să i se spună de către Dragnea ce ofertă electorală are PSD la alegerile viitoare şi cum să aleagă candidaţii, cum să câştige alegerile în situaţia în care cel care se ocupa de aşa ceva a murit, fostul lider Ion Cîlea, iar DNA cară cu duba primarii şi preşedinţii CJ conduse de pesedişti.

,,Personal, nu am o problemă legată de data organizării congresului PSD. Am o problemă însă cu anumite clarificări pe care, dacă le avem cât mai repede, este cu atât mai bine. Pentru că vreau să ştiu cu cine mergem pe liste în alegeri – cu UNPR sau fără UNPR – care este strategia, ce mesaje dăm, ce ofertă electorală avem, sau cum ne alegem candidaţii la funcţia de primar, consilier etc. Eu, personal, mi-am dorit ca la Vâlcea Conferinţa Judeţeană de alegeri să aibă loc în luna februarie, după vacantarea în decembrie 2014 a funcţiei de preşedinte a organizaţiei. Mi s-a spus să aştept şi, apoi, în luna august, lucrurile s-au clarificat dar nu mi-a fost comod statutul de interimar. În concluzie, social democraţii vâlceni aşteaptă convocarea, numărul de delegaţi pentru ca după aceea să vedem cum facem să câştigăm alegerile locale din 2016”, a spus Rădulescu.

Reconstrucţia PSD a început în data de 12 iulie, când Victor Ponta a anunţat pe Facebook, dupa operaţia din Turcia, că se retrage de la şefia PSD din motive de DNA, instituţie care tocmai ce începuse o urmărire penală împtriva sa. Interimatul partidului a fost preluat, prin numire, de către Rovana Plumb, până la 22 iulie când a avut loc şedinţa fulger a Comitetului Executiv, unde Liviu Dragnea a fost ales preşedintele interimar al PSD. La data respectivă, Dragnea declara că nu se pune problema unui Congres extraordinar al PSD mai devreme de 16 noiembrie. Preşedinţii organizaţiilor din teritoriu, toţi vizitaţi de Dragnea înainte de debarcarea lui Ponta de la şefia partidului, au cerut săptămâna trecută de ,,bună voie” ca marele Congres să se facă până la jumătatea lunii octombrie ca să ştie tot poporul pesedist cine-i este şef.

Distribuie

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.