2,869 total views

…deoarece lucrarea cercetată are brațe lungi prin ABAul păstorit o vreme de Prală Ștefan, pentru că este vorba de o țeavă pe care Apasco ar fi luat-o de la lucrările ABAAV și ar fi folosit-o la lucrările de alunecări de teren de la Alunu, unde societatea amintită s-a jucat cu facturi pe materiale care nu se regăsesc, iar despre acest subiect puteți găsi mai multe informații AICI

Insituțiilestatului.ro publică articolul cu titlul „lucrarea cercetată de DNA la ABAAV, începută de Postelnicescu”, după ce patru procurori DNA au fost, marți 23 iunie a.c., la sediul instituției pentru a ridica mai multe documente. Autorul textului susține că directorul general al ABAAV, Bogdan David, a declarat pentru Institutiilestatului.ro că procurorii verifică o lucrare care s-a desfăşurat în perioada 2006-2013.

„Sursele noastre susţin că este vorba despre un contract între ABAAV şi APASCO SA Măneciu, contract început din perioada în care instituţia era condusă de Marius Postelnicescu şi girat de mulţi directori generali, directori adjuncţi, tehnici sau economici care s-au perindat pe la conducerea ABAAV până în 2013. Este vorba de un număr de 10 persoane, persoane susţinute atât de PNL, PDL cât şi de PSD. Toate cele 10 persoane ar fi vizate de aceste percheziţii. A fost facturată conductă de dimensiuni mari,  conductă care nu s-a găsit nicicum în teren. Prejudiciul este de circa 14 milioane de lei”, mai scrie aceeași publicație care menționeazăcă despre acest prejudiciu Timpul de Vâlcea a scris încă din decembrie 2019.

Textul publicației Timpul de Vâlcea

Pentru echipa Moisescu vs Postelnicu avem lucrarea „Amenajări pe Lacul Snagov, inclusiv utilaje specifice, jud Ilfov”, contract de lucrări semnat în 2006 de Postelnicescu Marius în calitate de director la ABAAV, la vremea respectivă, contract ce până în anul 2015 a fost modificat prin 17 acte aditionale, 2008 fiind perioada de glorie – 4 acte adiționale, secondat de 2011 cu 3 acte adiționale. Prejudiciul recunoscut inclusiv de constructorul APASCO SA Măneciu, și cu concursul celor mai sus menționați, se ridică la 10 milioane de lei și cităm doar „oțâră” din raportul de control:

„SC APASCO SA Măneciu a întocmit factura ștorno nr. 102658/28.02.2015 în sumă de 1. 793.585,69 lei, operațiunea fiind înregistrată în evidența contabilă a instituției (n.r. ABAAV) cu NC 14881/03.03.2015. Prin întocmirea facturii ștorno, executantul recunoaște și acceptă că a încasat nelegal suma menționată și implicit că lucrările nu au fost executate. Constructorul confirmă faptul că, lucrarea aducțiune Priza Stăncești-Cricov este nefinalizată și conducta PAFSIN plătită de ANAR nu se regăsește în operă sau în depozitul APASCO, explicând că în contul acesteia au fost executate alte lucrări neachitate de beneficiar”.

Obiectivul de investiții „Amenajarea râul Doamnei pentru apărarea împotriva inundațiilor în localitățile Corbi, Domnești, Pietroșani, Cosești, Dărmănești, județul Argeș”, este o altă lucrare a echipei Moisescu/Postelnicu și care de la 3 milioane de euro pe vremea când s-a adjudecat lucrarea sare la un cost de 10 milioane de euro fără nici o altă licitație, fără proiect tehnic și doar prin acte adiționale și cu n SF-uri ilegale, bugetată an de an.

Mai mult, ambele lucrări de la plângeri ajunse la secțiile de Poliție Pitești au fost transferate la DNA, prejudiciul fiind, așa cum am menționat, extrem de mare. Pentru Moisescu Adrian, de la DNA București, există și o solicitare pentru MHC-urile de pe Argeș, la ABAAV, și pentru care s-au cerut documente, potrivit surselor. Pentru toate cele menționate ni se mai promit documente și dacă le vom primi vom fi ca de fiecare dată obiectivi și vom publica pentru ca cetățeanul să fie corect informat.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.