355 total views

Publicația Timpul de Vâlcea, transmite administrației locale, aproape lunar, adrese în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.

Dacă la început primeam răspunsurile în termenul legal adică termenul de 10 zile prevăzut de art. 7 din Legea nr. 544/2001, acum nu mai primim nici în termenul prevăzut după caz, în cel mult 30 de zile de la înregistrarea solicitării, în funcție de dificultatea, complexitatea, volumul lucrărilor documentare și de urgența solicitării.

Mai mult, tot la art. 7 se menționează – „în cazul în care durata necesară pentru identificarea si difuzarea informației solicitate depășeste 10 zile, răspunsul va fi comunicat solicitantului în maximum 30 de zile, cu condiția înștiințării acestuia în scris despre acest fapt în termen de 10 zile”, obligație legală pe care administrația Gutău o încalcă, pentru că este o obișnuință.

În data de 23 aprilie 2018 am transmis executivului local două astfel de adrese la care nu am primit nici un răspuns.

Împotriva refuzului se poate depune reclamație la conducătorul autorității sau al instituției publice, lucru pe care încă nu l-am făcut în speranța că vom primi răspunsurile la cele solicitate.

Să înțelegem că edilului nu-i sunt suficiente cele 30 de zile pentru formularea unui răspuns, duce lipsă de angajați, nu dorește să ne răspundă sau ne ignoră?

Nu are ce să ne răspundă sau îi este frică de ce am putea descoperi?

Credeți că am putea descoperi fapte de corupție?

Credeți că Gutău Mircia nu respectă Legea pentru că nu vrea sau pentru că așa este obișnuit?

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.