233 total views

Aşa cum promiteam în articolul din 6 iunie  “Stimabililor – Dar fuziunea se mai face?”, astăzi încercăm să vedem pe unde umblă celebra fuziune PDL-PNL, la nivelul judeţului nostru.

Şi iată ce am constatat…

PDL-ul îşi forţează “glasul” pe toate canalele mass-media anunţând cu surle şi trâmbiţe că sunt gata să renunţe la ce au mai sfânt – nume , culoare, simbol şi asta numai de dragul “valorilor dreptei româneşti”. Când îi auzi, îţi vine să-i întrebi : “care dreaptă mon ser”? păi până în prezent, de când funcţionaţi dumneavoastră ca şi organizaţie politică pe plaiurile mioritice vâlcene, nu am văzut poziţii de dreapta, ci numai poziţii personale, situaţie care nu poate salva o doctrină. Ca să-şi maximizeze şansele locale, în eventualitatea unei fuziuni, purtătorii de mesaje ai PDL-ului vâlcean ne-au anunţat cu mare pompă, că pentru prima dată în istoria organizaţiei, au scos un scor electoral mai mare decât partidul la nivel naţional. Dacă nu i-am cunoaşte pe venerabilii purtători de mesaje, am crede că au fost puşi să înveţe pe de rost o poezie. Păi cum altfel să interpretăm scorul de 12 procente de la Vâlcea, când în vremurile lor de glorie sub conducerea lui Mircea Gutău ajungeau lejer la un 25 %? Şi toate astea numai ca să prindă eventualele posturi de conducere în mod paritar ( adică unu la unu) cu colegii liberali. Şi mai fac ceva distinşii pdl-işti…aruncă ghemul otrăvit în curtea liberală lăudându-l pe Remus Daniel Niţu pentru rezultatele obţinute în zona Bălceştiului, dar neadăugând nici-o trimitere vis-a-vis de preşedintele Organizaţiei Judeţene Vâlcea PNL, Cristian Buican.

PNL-ul vâlcean, în afară de unele declaraţii de complezenţă, nu pare a fi impresionat de declaraţiile de iubire veşnice venite dinspre PDL. Liberalii se pregătesc să părăsească posturile din administraţia locală pe care le-au pierdut ieşind din USL. Ori un calcul simplu arată că, în opoziţie, este cam greu să împarţi sinecuri, mai ales dacă acestea trebuie împărţite cu PDL-ul. Şansa liberalilor s-a numit USL prin disponibilitatea PSD-ului de a-i accepta în paritate de unu la unu.
Numai că atunci liberalii au cerut această paritate, iar acum trebuie s-o ofere pdl-iştilor şi suntem tare curioşi dacă o să le reuşească.  În rest, declaraţii care mai de care pentru electoratul vâlcean, însă declaraţii fără consistenţă şi fără idei practice pentru punerea lor în aplicare în vederea dezvoltării acestui judeţ.

Şi ca lucrurile să fie şi mai complicate, liderul judeţean PDL Vâlcea, dl. Romulus Bulacu, a declarat senin că organizaţia pe care o păstoreşte îl va susţine în continuare la preşedinţie pe prezidenţiabilul Cătălin Predoiu. Alo, domnul Bulacu!…dvs. nu ştiţi că domnul dvs. preşedinte de partid, Vasile Blaga îl “pohteşte” pe domnul Klaus Iohannis ca şi prezidenţiabil? Ce se întâmplă cu dvs., ieşiţi din rând?

Până la o nouă reformulare a ideilor de fuziune, vă spunem că…. trăiţi în România şi asta vă ocupă tot timpul!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.