398 total views

Spitalul Judeţean Vâlcea are o nouă conducere. Concursul de ,,admitere” pentru funcţia de director general al Spitalului de Urgenţă Vâlcea susţinut săptămâna aceasta l-a dat drept câştigător pe chirurgul Dan Ponoran, fostul director, Georgeta Sălişte obţinând o notă mult mai mică.

Prima probă scrisă a avut loc luni unde chirurgul Dan Ponoran a obţinut nota 8,3, iar economista Georgeta Sălişte – 8,7. Astăzi, cei doi s-au bătut în proiecte de management şi interviuri. În urma evaluării, Dan Ponoran a fost notat cu 9.02, iar Georgeta Sălişte cu 8.28.

Surse din SJU susţin că medicii ar fi preferat-o pe Georgeta Sălişte pentru că-i lăsa să facă ce vor, chiar dacă deciziile erau în detrimentul bolnavilor, un adevăr susţinut de realitatea cruntă din spital. Spitalul Judeţean a cunoscut în mandatul Georgetei Sălişte cea mai proastă administrare din istoria lui: lipsa de medicamente, materiale medicale şi sanitare scumpe şi foarte proaste achiziţionate la preţuri astronomice, o mizerie greu de imaginat, lipsa de aparatură medicală, şi ,,defectarea” intenţionată a aparaturi pentru asigurarea clientelei laboratoarelor private etc.
Cu toate acestea, Georgeta Sălişte a stat în scaunul de director 8 ani, din 2007 până în iunie 2014, când a fost demisă în urma unui scandal provocat de achiziţia unor medicamente fără licitaţii. În acelaşi an, în urma unui control al Ministerului Sănătăţii, angajaţii unităţii spitaliceşti au fost surprinşi când aruncau la ghena de gunoi un camion cu medicamente expirate, în timp ce pacienţii erau obligaţi să-şi cumpere medicamentele de la farmaciile de la poarta spitalului.
În februarie 2008, tot în urma unui scandal în care un bolnav a murit pentru că a fost plimbat între spitale, fostul ministru al Sănătăţii Eugen Nicolaescu a demis-o, dar Georgeta Sălişte a atacat decizia în instanţă şi a revenit pe post în vara aceluiaşi an. Fostul manager a rezistat până în 2014, dată la care a fost zburată din funcţie şi înlocuită cu directorul medical Mihăiţa Creţulescu, care a asigurat interimatul până la organizarea concursului.
Aceleaşi surse susţin că Georgeta Sălişte a dat dovadă de o lipsă crasă de bun simţ atunci când s-a înscris la concursul pentru ocuparea postului după ce a fost dată afară în urma unui scandal de corupţie.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.