188 total views

Nici acum nu înțeleg, după douăzeci și șase de ani de așa-zisă democrație, de ce partidele politice continuă să facă rău acestui popor promovând oameni care, în afară de faptul că sunt membrii de partid, că au mulți bani și sunt ușor manevrabili, nimic nu-i recomandă să ocupe posturi cheie pe prima scenă a țării.

dan-nitu

Parlamentul României este plin de asemenea exemple cu astfel de trepăduși politici avizi de putere și de bogăție, care profită de ignoranța, naivitatea și nepriceperea românilor în a-și alege conducătorii.
Un astfel de personaj este și Remus Daniel Nițu, ajuns parlamentar cu bani grei pompați PNL-ului local și cadouri oferite cu dărnicie în conjunctura unei campanii electorale în care cadourile jucau rolul decisiv pentru câștigarea voturilor. Nițu a profitat și de USL care a câștigat cu un procent zdrobitor alegerile, perioadă în care și un maidanez dacă candida, ajungea parlamentar.
După patru ani de mandat, senatorul, fost liberal, Dan Nițu n-a reușit să-și înțeleagă menirea. N-a înțeles nici pănă acum că România nu este Damila SRL cu câteva zeci de angajați, că legile acestei țări nu sunt saci de ciment vânduți cu și fără factură, că forumul legislativ al unei țări nu este un depozit de materiale de construcții unde, în calitate de patron, te duci când vrei și dacă vrei. El n-a înțeles că este obligatorie prezența la ședințele Senatului unde se dezbat legi care privesc soarta acestui popor și că destinul acestuia depinde și de votul lui exprimat în urma unei analize responsabile și nu după cum dictează partidul. Dan Nițu a rămas un om cu gândire îngustă, incapabil să facă diferența dintre o lege și o afacere profitabilă propriului interes.
Zilele trecute, mai exact marți 23 febr., când în Senat se dezbăteau legi importante pentru țară, când era imperios necesară prezența în plen, Nițu era pe la prefectură și pe la nelipsitul loc de întâlnire al politrucilor vâlceni, pizzeria din centru.
Am pus în balanță activitatea lui de parlamentar aflat la primul mandat, cu cea a lui Adrănel Cotescu aflat și el tot la un prim mandat și iată ce am constatat:
Dacă Adrănel Cotescu în cei patru ani a avut 29 de inițiative legislative, 2 declarații politice, 129 de întrebări, 45 de interpelări, 124 de interpelări adresate primului ministru, 170 de luări de cuvânt în plen, 8 moțiuni, Remus Daniel Nițu a avut 28 de inițiative legislative, 2 declarații politice, 9 întrebări, 2 interpelări, 0 interpelări adresate primului ministru, 7 luări de cuvânt în plen și 6 moțiuni.
Așadar, 28 inițiative legislative, din care nu știm dacă s-a materializat vreuna, 0, 0005 declarații politice, 0,00025 întrebări, 0,0005 interpelări, 0 interpelări adresate primului ministru, 0,00017 luări de cuvânt în plen și 0,00015 moțiuni, conturează activitatea anuală a senatorului Remus Daniel Nițu.
Din acest calcul reiese clar, indubitabil, că Dan Nițu este un zero barat în politica locală, care are tupeul, anunțat deja, să candideze la funcția de președinte al Consiliului Județean.
Liberalii vâlceni au înțeles că Nițu e o nulitate și au dat cu flit încercării sale de a-i convinge să-l desemneze candidat din partea lor la CJ. A fugit la ALDE, un partid surogat cu doctrină de împrumut a fugarilor altor partide, s-a așezat comod în funcția de președinte și s-a trecut primul pe lista candidaților.
Acum aleargă disperat să facă organizații în teritoriu, alianțe și tot ce se poate folosi și sprijini ca să ajungă în funcția supremă a CJ Vâlcea, în loc să-și ducă mandatul de parlamentar până la capăt cu demnitatea și onoarea cu care a fost investit de o parte a populației acestui județ. Sperăm că alegătorii s-au mai deșteptat în acești ani de pribegie și că, la viitoarele alegeri, o să dea de pământ cu asemenea specimene.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.