213 total views

….liderul Sindicatului „SODISTUL” considerând că își face capital politic pe necazul lor.

Toate Sindicatele de pe Platforma Chimică se află, încă, în manifestații de protest sub formă de marș și miting pe traseul dintre Platforma Chimică și Consiliul Județean, miting prin care își revendică păstrarea locurilor de muncă. Întâmplarea a făcut ca vizita candidatului la prezidențiale, în municipiul Râmnicu Vâlcea, să coincidă cu protestele.

Ca urmare a unor discuții purtate între liderii sindicatelor și reprezentanții USR PLUS Vâlcea s-a ajuns la un acord de principiu și anume: reprezentanții sindicatelor să poarte discuții cu Dan Barna dacă tot se va află la Râmnicu Vâlcea, în această perioadă critică prin care trec societățile vâlcene. Numai că, surpriză!, aflăm astăzi că liderii Sindicatelor au refuzat întâlnirea cu Dan Barna.

„Nu fac jocurile politice ale unora sau altora. Am fost invitat de toți cei implicați și am refuzat categoric să particip la aceste discuții. Dacă aveam convingerea că se putea face ceva mă duceam fără discuție, dar ca cineva să-și facă capital politic pe necazul nostru, nici vorbă”, spune Adrian Mugioiu, președintele Sindicatului „SODISTUL”.

Așadar, Adrian Mugioiu a considerat că discuțiile cu cel care este candidat la prezidențiale sunt doar pentru ca acesta să-și adune capital politic și nimic altceva. Situația în care se află societățile de pe Platformă este una mai mult decât critică și care nu are prea curând o rezolvare, ea trenând de luni de zile. 18 septembrie bate la ușă. Au mai rămas doar 7 zile până ce CIECH Sodă România va pune lacătul pe fabrică!

Totuși, din punctul nostru de vedere, de la început am considerat că discuțiile la care Dan Barna avea să participe alături de liderii sindicatelor aveau un risc, cel descris mai sus. Poate că nu a fost o ideea bună implicarea-i în probleme județului, de pe acum!

Ionel Vâncea, contactat telefonic pentru un punct de vedere, spune că a refuzat întâlnirea cu Dan Barna, pentru că este miting și nu face politică.

Totuși, Sindicatele au pierdut din vedere că prin definiție ele sunt organizații în masă ce au ca scop apărarea intereselor profesionale și economice ale membrilor lor și care unesc salariații din întreprinderi sau instituții și luptă pentru înlăturarea exploatării și satisfacerea revendicărilor economice și politice ale membrilor săi. Deci, sindicatele sunt active și puternice și există pentru a reprezenta interesele salariaților și nu ale baronilor locali. În opinia noastră, sindicatele de pe Platforma Chimică au greșit enorm că l-au refuzat pe Barna la discuții. Obligația acestora era și este să dea curs la discuții tuturor formațiunilor politice – putere/opoziție – pentru a găsi o rezolvare pentru problemele cu care se confruntă. Dar ce au făcut sindicatele noastre? Au dat cu piciorul la o discuție tocmai cu cel care ar putea din 24 noiembrie să fie președintele României. Și dacă va fi așa, ce vor face atunci sindicatele, cui se vor mai adresa? Dar dacă nu ajunge președinte, dar vom avea Guvern USR PLUS, ce vor face și atunci sindicatele? Cu siguranță până în noimebrie 24 problema socială existentă pe Platforma chimică nu se va rezolva!!!

Punctul nostru de vedere este că sindicatele au fost obligate de baronii locali să nu ajungă la discuțiile cu Dan Barna. MARE GREȘEALĂ să accepți întâlnirea și cu 2, 3 ore înainte să o contramandezi, LA COMANDĂ POLITICĂ LOCALĂ! Valul schimbării, „băieți”, s-ar putea să vă afecteze!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.