198 total views

Dacian Ciolos (46 de ani) este premierul desemnat de presedintele Klaus Iohannis sa formeze un nou cabinet, dupa demisia executivului condus de Victor Ponta. Consilier al presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, fost Comisar European pentru Agricultura si fost ministru al Agriculturii in mandatul lui Tariceanu, Ciolos a absolvit Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca, dupa care a urmat l’Ecole nationale superieure agronomique Montpellier, unde a cunoscut-o pe sotia sa, Valerie Villemin.

European Commissioner in charge of Agriculture Dacian Ciolos gestures during a news conference at the EC's Headquarters in Brussels April 12, 2010. Ciolos is launching a public debate on the future of the Common Agriculture Policy (CAP). REUTERS/Sebastien Pirlet (BELGIUM - Tags: POLITICS AGRICULTURE)
European Commissioner in charge of Agriculture Dacian Ciolos gestures during a news conference at the EC’s Headquarters in Brussels April 12, 2010. Ciolos is launching a public debate on the future of the Common Agriculture Policy (CAP). REUTERS/Sebastien Pirlet (BELGIUM – Tags: POLITICS AGRICULTURE)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Informatia ca Dacian Ciolos va fi premierul nominalizat de Klaus Iohannis a aparut pe site-ul EurActiv.com inca de pe 5 noiembrie 2015, cand publicatia cita “doua surse credibile” si nota ca “nu numai ca alegerea va fi bine vazuta la Bruxelles, dar Ciolos este una dintre rarele figuri publice din Romania care nu este perceputa drept corupta”.

Tot pe 5 noiembrie, EurActiv.ro scria ca Dacian Ciolos urma sa aiba o intalnire informala cu presedintele Klaus Iohannis, la finalul consultarilor politice de la Cotroceni.

Dacian Ciolos este consilierul presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker , pe securitatea alimentara internationala (sursa si detalii ). A fost Comisar European pe Agricultura din 2009 pana in 2014, mandat in timpul caruia a coordonat reforma Politicii Agricole Comune (PAC).

Ciolos a fost ministru al Agriculturii din octombrie 2007 pana in decembrie 2008 , in guvernul lui Calin Popescu-Tariceanu, iar anterior, in 2002-2003, a lucrat pentru Delegatia Comisiei Europene in Romania .

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.