960 total views

La Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea a avut loc, vineri 30 septembrie, evenimentul de deschidere pentru proiectul „Biblioteca de la casă”, realizat în parteneriat cu Annabella. S-a interpretat că, așa, o parte din bibliotecile publice din județ vor avea un rol esențial.

Așadar, conducerea instituției județene de cultură crede că a găsit o cale mai bună sau poate chiar mai ușoară pentru încurajarea și promovarea lecturii. Cum? Prin amplasarea unui raft de carte chiar în rețeaua de retail Annabella, administrată de familia Dan și Dorina Mutu. Unde? Se pare că exact la casa de marcat.

Nu cunoaștem exact numărul de magazine deținute de familia Mutu, la nivel de județ (chiar dacă știm că sare de 90), dar în proiect vor intra doar 7 orașe și 7 comune, de unde cetățenii vor putea împrumuta gratuit cărțile expuse. Mai mult, inițiatorii proiectului își propun „să dezvolte spiritul civic și să cultive generozitatea localnicilor, invitându-i să doneze carți din bibliotecile personale și oferind în felul acesta și altora șansa de a se bucura de ele”.

Nu știm cine a avut ideea acestui parteneriat, dar am putea spune că ori bibliotecile, din respectivele orașe și comune, stau deschise degeaba ori magazinele Annabella din cauza concurenței pe aceste localități fac eforturi imense să-și țină clienții „furați”. Pare mai plauzibilă ultima variantă, mai ales că la Annabella nu se duc tinerii la cumpărături, ci părinții lor, iar pensionarii se duc după sticla de ulei care sare de 10 lei, nu după cartea de citit.

Tinerii, în ziua de azi, sunt mai mult adepții cititului cărților online și nu a cărților fizice, deoarece se gândesc tot mai mult la economisirea în primul rând a spațiului din camera lor, plus că le pot găsi pe toate în același loc, folosind funcția de căutare. Mai mult, se găsesc foarte multe website-uri și pagini care oferă sute de titluri de cărți online gratis pe care le pot descărca fără să plătească nimic. E bun proiectul, dar nimeni nu vrea să se întoarcă de la o stare superioară de dezvoltare la una inferioară…

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.